Hoşgeldiniz  

Özel sporcular madalyalarını Başkan Türel’den aldı

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Özel sporcular madalyalarını Başkan Türel’den aldı

ANTALYA Spor ve Fitness Merkezleri’nde (ASFİM) spor yapan özel sporcular, madalyalarını Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in elinden aldı.

ANTALYA SPOR VE FITNESS MERKEZLERI'NDE (ASFIM) SPOR YAPAN OZEL SPORCULAR, MADALYALARINI BUYUKSEHIR BELEDIYE BASKANI MENDERES TUREL'IN ELINDEN ALDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)
Büyükşehir Belediyesi’nin Antalyalılara ücretsiz spor yapma imkanı sunduğu ASFİM’de dönem sonu heyecanı yaşandı. ASFİM kursiyerlerini bir araya getiren dönem sonu etkinliğine Başkan Türel de katıldı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan Türel, etkinlik öncesi ASFİM’de spor yapan engelli sporcuları, azimleri nedeniyle madalya ile ödüllendirdi. Özel sporcularla yakından ilgilenen Türel, spordaki başarılarının devamını diledi.

SPORUN BAŞKENTİ ANTALYA

Kursiyerlere seslenen Başkan Türel, Antalya’yı sporun başkenti yapmak üzere büyük adımlar attıklarını ifade ederek, “Futbol milli takımımıza Antalya’da bir kamp tesisi kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Antalyaspor Stadı’nı açtık. Antalyaspor’umuza Avrupa’nın en iyi kamp tesislerinden birini kazandırıyoruz. Bir yandan yeni tesisler kurarken diğer yandan da geleceğin milli sporcularını keşfedecek ve yetiştirecek projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Okullar ligi projemiz bu projelerden birisi olarak Türkiye’ye örnek oldu. Basketbol okulumuz bunlardan birisi. ASAT güreş takımımızın genç yetenekleri artık ülkemizi milli forma altında temsil ediyor. Başarıdan başarıya koşuyor” dedi.

DİYETİSYEN EŞLİĞİNDE SPOR

ASFİM’lerin spora verdikleri önemin en önemli göstergesi olduğunu belirten Türel, şöyle dedi:

“Antalya’da yaşayan herkesin, kadınıyla erkeğiyle genciyle yaşlısıyla spor yapmasını istiyor, bunu teşvik ediyoruz. 2015 yılının ilk çeyreğinde spor merkezlerimizi kurumsal hale getirdik ve kapasitelerini artırdık. Spor merkezlerimizin sayısını 9’a çıkardık. Bu hizmetimizi halkımızdan hiçbir ücret almadan sunuyoruz. ASFİM merkezlerimiz, step, aeoribik, pilates, yoga, zumba ve temel jimnastik branşlarında modern ve tam donanımlı uzman eğitim kadrosuyla hizmet veriyor. Burada vatandaşlarımıza diyetisyen desteği de sağlıyoruz.”

ASFİM İLÇELERE YAYILIYOR

Şu an Konyaaltı, Kepez, Döşemealtı, Elmalı, Korkuteli, Finike, Gazipaşa ilçeleri ile Varsak ve Atatürk mahallerindeki ASFİM’leri ilerleyen süreçte diğer ilçelerde de açacaklarını müjdeleyen Başkan Türel, şöyle konuştu:

“Kayıt dönemlerini 2 ayda bir yeniliyoruz. 2015 yılında, 11 bin 619 vatandaşımız, diyetisyen eşliğinde, daha nitelikli bir yaşam için ASFİM’lerimizi tercih etti. 2016 yılında şu ana kadar 3 bin 500’ü aşkın üyeye hizmet verdik. Spor merkezlerimize gösterdiğiniz ilgiye bir kez daha teşekkür ediyorum.”

ENGELLİLER DE SPOR YAPIYOR

ASFİM’lerde iki yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Türel, “Birincisi çocuklar için temel cimnastik kursları açtık. Bu kurslarla özellikle, gelişim çağındaki çocuklarımızın, spor yapma alışkanlığı ve vücut esnekliği kazanmalarını, kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. İkinci uygulamamız ise özel çocuklarımız için hayata geçirdiğimiz özel spor etkinliğimiz. Uzmanlar eşliğinde Rehabilitasyon Merkezimizdeki özel çocuklarımıza yönelik olarak, temel jimnastik eğitimleri veriyoruz” dedi.

ASFİM’li kadınlar Başkan Türel’e günün anısına çiçek verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle