Hoşgeldiniz  

Otopark krizi bitiyor

Semih Köken | 06 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Otopark krizi bitiyor

Büyükşehir Belediyesi, yakınında 3 kamu kurumu, 2 lise, 33 bin kişilik Antalya Stadı’nın bulunduğu Meltem ve Soğuksu mahallelerinin kesiştiği noktada yaşanan otopark sorununun çözümü için adım attı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin onayı halinde 8 bin 672 metrekarelik alanda çok katlı otopark yapılacak.

Antalya’da her gün binlerce kişinin gelip gittiği Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Antalya Defterdarlığı’nın bulunduğu bölgede otopark sıkıntısı yaşanıyor. Zaman zaman trafiğin de durma noktasına geldiği bölgede çözüm için adım Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

2 lise ve Antalya Stadı’nın da yer aldığı bölgede yapılacak çok katlı otopark için Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Bakanlığı arasında bir süredir devam eden görüşmeler tamamlandı. Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu alanda 112 Acil İstasyonu’nun hemen arkasında bulunan 8 bin 672 metrekarelik alana otopark yapılmasına karar verildi.

Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alan için Maliye Bakanlığı’ndan 49 yıl süreyle irtifak hakkı tesis edilmesini talep ederken, Antalya Defterdarlığı süreyi 30 yıla düşürerek ilk yıl için 520 bin 320 TL tahmini bedel üzerinden irtifak hakkı ihalesi yapılmasını uygun buldu. Otopark olarak kullanılan alanın halihazırda hastane bahçesi olduğunun vurgulandığı Bakanlık yazısında, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak otoparkın hasta ve ziyaretçilerine öncelik verilmesi kaydıyla mümkün olabileceği de belirtildi.

Bu kapsamda hazırlanan protokol, görüşülmek üzere cuma günü toplanacak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelecek. Maliye Bakanlığı’yla imzalanacak sözleşme için Belediye Encümeni’ne yetki verilip verilmemesinin karara bağlanacağı meclisten onay çıkarsa Büyükşehir, çok katlı otoparkın yapımı için ihale sürecini başlatacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle