Hoşgeldiniz  

Orta Asya ülkelerine yöneklik sağlık çalıştayı Kemer’de yapıldı

Semih Köken | 19 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Orta Asya ülkelerine yöneklik sağlık çalıştayı Kemer’de yapıldı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Rus uçağının düşürülmesi ve terör saldırıları nedeniyle turizmdeki olası kayıpların telafisi için Orta Asya ülkelerine yönelik sağlık çalıştayı düzenledi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Rus uçağının düşürülmesi ve terör saldırıları nedeniyle turizmdeki olası kayıpların telafisi için Orta Asya ülkelerine yönelik sağlık çalıştayı düzenledi. Kemer’de bir otelde düzenlenen çalıştaya, Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan 30 akademisyen, doktor ve çok sayıda turizmci katıldı. Azerbaycan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan gelen katılımcılar çalıştay öncesinde Antalya’daki bazı özel ve kamu hastanelerini gezerek bilgi aldı, sağlık turizmi hakkında görüşmeler yaptı.

Çalıştayın açılışında konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Antalya’nın uzun bir sahil şeridine sahip olduğunu, çok sayıda turist ağırladığını ve sağlık turizminin yaygın olduğunu söyledi. Antalya’ya geçen yıllarda yaklaşık 12- 13 milyon turistin geldiğini belirten Hülür, yabancı misafirlere sağlık kurumlarında sağlık hizmetleri verildiğini kaydetti.

ANTALYA’DAKİ SAĞLIK KURUMLARI

Antalya’da 27 özel hastane ve 14 kamu hastanesi, 52 adet 112 istasyonu ve 2 üniversite hastanesi olduğunu anlatan Dr. Hülür, bu hastanelerde vatandaşlara ve turizm ve sağlık turizmi için gelen yabancı misafirlere en iyi şekilde hizmet veremeye çalıştıklarını belirtti. Antalya’nın sağlık turizmi konusunda uluslararası alanda marka bir şehir olduğuna dikkat çeken Hülür, sadece organ naklinde modülü en fazla olan şehrin Antalya olduğunu ve diğer ülkelere göre daha ucuz hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz ise Türkiye’nin dünyadaki gelişmiş ülkelere kıyasla sağlık turizminde önemli bir yere geldiğini, Türkiye’deki ölüm nedenlerin başında kalp ve damar hastalıklarının olduğunu söyledi. Orta Asya ülkelerinde de ölüm nedenlerinin başında kalp ve damar hastalıklarının geldiğini anlatan Prof. Dr. Yılmaz, bu ülkelerde siroz nedeniyle ölümlerin daha yaygın olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yılmaz, daha sonra Antalya’daki kamu hastaneleri hakkında bilgiler verdi.

Kırgızistan Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Sağlık Turizmi Sözcüsü Avlanbek Dzhumabeav ile Özbekistan Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Bakhodır Yunusov, ülkelerindeki sağlık turizmi hakkında bilgiler verdi.

Çalıştay daha sonra yapılan oturumlarla devam etti.LEVENT YENİGÜN

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle