Hoşgeldiniz  

Örnek proje MUBİM’e iletişim ödülü

Semih Köken | 28 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması’nın İyi İletişim ve Kurumsal Gelişim kategorisinde MUBİM birinci seçildi

 

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin ülkemizde yerel yönetim anlayışının geliştirilmesi, belediye hizmetlerinin verimli, kaliteli, hızlı üretilmesi, halkın bu hizmetlere en kolay biçimde ulaşması, kentlilik bilincinin güçlendirilmesi kapsamında, belediyelerimiz tarafından gerçekleştirilen özgün projelerin desteklenmesi, tanıtılması, bu bağlamda başarılı belediye başkanlarının teşvik edilmesi amacıyla düzenlediği Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması Ödül Töreni Antalya Kültür Merkezi’nde yapıldı.

MUBİM BİRİNCİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Hakan Tütüncü ve birliğe bağlı belediye başkanlarının katıldığı törende ödüller verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projesi MUBİM, ‘İyi İletişim ve Kurumsal Gelişim’ kategorisinde birinci seçildi. Törende bir konuşma yapan Başkan Menderes Türel işbirliğinin önemine değinerek, Akdeniz Belediyeler Birliği toplantıları dışında zaman zaman büyükşehir belediye başkanları ile bir araya geldiğini söyledi.

MEMLEKETİMİZE HİZMET YARIŞINDAYIZ

Toplantılarda, başkanlar ve belediye bürokratlarıyla fikir alışverişlerinde bulunduklarını kaydeden Başkan Türel, “Tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Hepimiz birbirimizin eksiklerini tamamlıyoruz. Bugün de birliğimiz projelerimizi değerlendirilmesi neticesinde hepimiz için önemli bir ödül törenini gerçekleştiriyor. Elbette bir hususun altını çizmek istiyorum. Bugün buralarda belediyelerimiz projeleriyle yarışmıyor, belediyelerimizi yarıştırmıyoruz. Bizim için tek bir yarış vardır. O da memleketimize hizmet yarışıdır. Bu hizmet yarışı aynı zamanda zamana karşı bir yarıştır. O belediye bu belediye şu belediye diye bir şey yoktur. Memleketimize vatandaşımıza hizmet veren her proje her belediye çalışması bizim için kıymetlidir” dedi.

HER KÖŞEYE HİZMET GİDİYOR

Büyükşehir Yasası ile Antalya’dan Gazipaşa’ya hizmet mi gider, Akseki, Gündoğmuş’a, Korkuteli’ne, Elmalı’ya hizmet mi gider noktasında bir takım beyanların söz konusu olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Bir buçuk seneye bakıldığında. El ele verdiğimizde, ilçelerimizde birlikte yürüdüğümüzde, eğer çalışırsanız hizmetin de en güzelini Antalya’nın en ücra köşesine kadar gittiği görüldü. Antalya, bu modeli, bu geçişi başarıyla gerçekleştirmiştir. İlçelerine, köylerine, Demre’nin Yavu Mahallesi’ndeki dağın başındaki Fatma Nine’nin evine suyu götürmek suretiyle her ücra köşesine hizmet kalitesini artırarak ulaşmayı başarmıştır” diye konuştu.

ÇİVİ ÇAKILMAYAN DÖNEMLERİ GÖRDÜK

İdeolojik belediyecilik yapmayacaklarını en başında söylediklerini belirten Başkanı Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu memleket ideolojik belediyecilikten fanatik siyasetten çok çekti. Antalya’da da ideolojik belediyeciliğin acısını maalesef çivi çakılmayan dönemlere şahitlik ederek gördük. Artık bunları mazide bırakalım. Güneydoğu’da ideolojik belediyeciliğin en kötüsünü hatta teröre verildiğini görüyoruz. Büyük üzüntü duyuyoruz. Yüreğimiz parçalanıyor. O bölgede vatandaşlarımızın duygularını sömürerek belediye başkanı seçilenler bugün demokrasiye ihanet edip eline silah alanların arkalarına geçiyorlar. Gaflet ve hıyanet içinde olanların aklını başına toplaması gerekiyor. Bu ülkede bütün sorunlar demokrasi ile çözülür. Bütün sorunların çözüm noktası halktır”

MUHTARLAR ÇAĞI YAKALADI

Antalya’nın akıllı kent projelerinde Türkiye’ye örnek olduğunun altını çizen Başkan Türel, “MUBİM sistemini Türkiye’de ilk uygulayan belediyeyiz. Şimdi artık Gazipaşa’daki muhtar, Muratpaşa’daki muhtar ile aynı hızla Büyükşehir’e ulaşıyor. Talebi alınıyor, izleniyor ve cevap veriliyor. Kentsel Dönüşüm Projelerimizi yine halkın desteği ile yapıyoruz. Antalya’yı kültür başkenti yapmak için önemli projelerimiz başladı. Festivallerimiz artık dünya ölçeğine yükseliyor. 2016 yılında ise mega projelerimiz başlıyor. Sadece belediye olarak bizler gayret etmiyoruz, aynı zamanda hükümetimizin desteği ve ilgisi de Antalya’nın üzerinde” diye konuştu.

ANTALYA BİR FIRSATI YAŞIYOR

Başkan Türel, şunları dile getirdi: “Bakanlarımız hemen her gün Antalya’da, Pazar günü sabahın 9’unda Dış İşleri Bakanımız ve milletvekilleri ile Antalya’nın bütün yatırımlarını bir toplantıyla masaya yatırdık ve tek tek üzerinden geçtik. Doğusundan batısına kadar Antalya’nın bütün yatırımları ile ilgili neler yapabiliriz bunları çalıştık. Dolayısıyla hükümetimizin, bakanlarımızın Antalya’ya ilgisi fevkalade yüksektir. Az önce de söylemiştim, Antalya hizmet noktasında, Antalya’ya ilgi konsantrasyonu noktasında tarihi bir şanslı dönem yaşıyoruz. Bir fırsat yaşıyoruz. Bunun hep beraber değerlendirebiliriz. Dediğim gibi siyasi parti farkı gözetmeksizin bunu başarmalıyız”.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle