Hoşgeldiniz  

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya’da

Semih Köken | 05 Mart 2017 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Antalya’da

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de bir hükümetin ortalama 16 ay ömrü olduğunu belirterek, istikrar için ‘evet’ diyeceklerini bildirdiOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye‘de bir hükümetin ortalama 16 ay ömrü olduğunu belirterek, istikrar için ‘evet’ diyeceklerini bildirdi.

Bakan Eroğlu, temel atma töreni ve açılışlara katılmak üzere geldiği Antalya‘da GazipaşaBelediye Başkanı Adil Çelik‘i ziyaret etti.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Eroğlu, Antalya‘ya en fazla yatırım yapan ikinci bakanlık olduklarını söyledi. Son 5 yılda Antalyalılara 1 milyar 700 milyon liralık 110 müjde verdiklerini anlatan Eroğlu, bu müjdeler arasında gölet, sulama tesisleri, fidan üretimi, bal ormanı, gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri gibi yatırımların olduğunu belirtti.

Antalya’yı barajlar ve göletler şehri haline getirdiklerini vurgulayan Eroğlu, kentte en fazla su ihtiyacı olan yaz aylarında yağışın az olduğunu ifade ederek, bu nedenle barajların ve göletlerin çok önemli olduğuna işaret etti.

Bakan Eroğlu, ziyaretin ardından Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilecek taşkın koruma tesisi ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak orman yolunun GazipaşaCumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, törende ayrıca orman köylülerine kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikalarını dağıttı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, mühendislik stajını Antalya‘da yaptığını ve Antalya‘ya karşı vefa borcunun bulunduğunu belirtti. Vefa borcunu ödemek için çalıştıklarını aktaran Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın da Antalya‘ya karşı bir gönül bağı bulunduğunu söyledi. DSİ Genel Müdürü olduğu yıllarda Erdoğan’ın kendisine verdiği ilk talimatın “Antalya git. Orada sel baskınları var. Onu çözüp gel.” şeklinde olduğunu belirten Eroğlu, bu talimatın üzerine bir hafta Antalya‘da kalarak çalışma yaptıklarını veTürkiye‘deki genel müdürlüğe ait bütün iş makinelerini Antalya‘ya getirerek bu sorunu büyük ölçüde çözdüklerine dikkati çekti.

Antalya’ya her gelişinde müjdeler verdiğini, daha önce verdikleri 100 müjdenin 68’ini 18 ayda bitirdiklerini belirten Eroğlu, “Bu müjdelerin toplam maliyeti 1 milyar 700 milyon lira.AK Parti olarak Antalya‘ya 24 milyar lira yatırım yaptık. Bu yıl bu rakam 27 milyar liraya çıkacak. Bu yatırımdaki en büyük paylardan birisi bakanlığımıza ait.” dedi.

Antalya’ya 19 baraj göleti yaptıklarını hatırlatan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Antalya’ya inşaat halindekilerle 42 baraj, 48 gölet yapmış olacağız. 52 de sulama tesisini açtık. Bu yıl 13 tane daha açıyoruz. Toplamda 130 sulama tesisi yapacağız. Su olunca yılda 3 ürün bile almak mümkün. Çiftçinin büyük bir gelir artışı olacak. Antalya‘da hiç dere ıslahı yoktu. Toplamda 82 dereyi ıslah ettik. 110 derenin ıslahına devam ediyoruz. 118’inin de projesini yapıyoruz. Bütün dereleri ıslah etmiş olacağız. Türkiye‘de en çok dere ıslahı yaptığımız yer dünyanın incisi Antalya olacak.”

“49 yıl sonraki bakana mektup yazıp kasaya koyacağız”

Ormanlık alana en yakın köylülere zeytin, fıstık çamı, ceviz, badem dikip 49 yıllığına tahsis edeceklerini vurgulayan Eroğlu, “Edirne’de bir orman köylüsü ’49 yıl az be ya’ demişti. Orman genel müdürümüz çözüm buldu. 49 yıl sonraki bakana mektup yazıp kasaya koyacağız. 49 yıl sonraki bakana bu mektubu hatırlatın.” ifadesini kullandı.

Eroğlu, Türkiye‘de en çok mesirelik alanın Antalya‘da bulunduğunu dile getirerek, daha önce girilemeyen ormanlara 11 bal ormanı kurduklarını, şimdi de 5 bin köye 5 bin gelir getirici orman kuracaklarını belirtti.

Akdeniz Gelişim Projesi ile Akdeniz‘de 31 milyar 341 milyon liralık yatırım yapılacağını ifade eden Eroğlu, “Bu proje ile Antalya adeta uçacak. Bitiş tarihi de belli. Bitişini bakanlıkta herkes bilir. 31 Aralık 2019 saat 16.59’da bu proje tamamlanacak.” diye konuştu.

“16 Nisan’da hep birlikte ‘evet’ mührünü vuracağız”

Referandumda milletin tarihi için önemli bir karar verileceğine vurgulayan Eroğlu, şu görüşlere yer verdi:

“Sözde, kararda milletindir’ dedik. Sandıklar kuruluyor. Tarihimiz açısından çok önemli bir gün. Bir milat olacak. Bundan sonra ‘Ekonomik krizler, anayasa kitapçığı fırlattıkça paramızın değeri düşsün, enflasyon canavarı alsın’ o dönemler bitecek. Başbakan ileCumhurbaşkanı arasındaki kavgalar bitecek. 1923’ten günümüze kadar 65 hükümetkurulmuş. Bir hükümetin ömrü ortalama 16 ay. 16 ayda bir hükümet ne yapacak?Hükümet kurma aşamaları, hükümet programının okunması, güven oyu alması derken 2 ay geçiyor. Tam bakan koltuğuna oturuyor, ‘brifing alayım, bakanlığın giriş çıkış kapısını öğreneyim’ derken bakıyor hükümet düşmüş. İstikrar için ‘evet’ diyoruz. Kararımız ‘evet’. Güçlü, büyük Türkiye için, 2023 ve 2053 hedefleri için ‘evet’ diyoruz. 18 yaşında seçilme hakkı da getiriyoruz. 7 milyon genç var. Biz gençlerimize güveniyoruz. Başkaları güvenmesin. Gençler bizim başımızın tacı. İnşallah 16 Nisan’da hep birlikte ‘evet’ mührünü vuracağız.”

“Orman köylüsü ile hasım değil hısımız”

Antalya Valisi Münir Karaloğlu da Antalya‘nın turizmin yanı sıra tarım şehri de olduğuna dikkati çekerek, Antalya‘da yapılacak tarımsal sulama ve taşkın koruma projelerinin çok önemli olduğunu bildirdi. Orman ve Su İşleri Bakanlığının son 15 yıldır kentte uyguladığı projeler ile sulanabilir tarım arazisi miktarının arttığını belirten Karaloğlu, projeler ile çiftçinin gelirinin arttığını ve şehirlerin su baskınlarından korunduğuna değindi.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, orman teşkilatının devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiğini söyledi. Orman köylüsü ile hasım değil hısım olduklarına işaret eden Üzmez, diktikleri cevizleri, aşıladıkları zeytinleri kura çekerek orman köylülerine vereceklerini ve buraların gelirinin 49 yıllığına köylüye ait olacağını kaydetti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu ise Antalya‘da yapılacak açılışlarla 74 bin dekar araziyi modern tarımla buluşturacaklarını dile getirdi.

Açılış törenine Eroğlu’nun yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti AntalyaMilletvekiller Hüseyin Samani ve İbrahim Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Eroğlu, ardından ilçedeki Hacı Musa Çayı’nda incelemede bulundu. Eroğlu, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Zeliha Tuncer Anadolu Lisesinde fidan dikimi yaptı. Eroğlu, diktiği fidanın can suyunu da verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle