Hoşgeldiniz  

Onbinler Elmalıya akın etti.Elmalı’da Ramazan izdihamı

SEMİH KÖKEN | 14 Temmuz 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Elmalı Kadir Gecesi (4)Her yıl olduğu gibi bu yılda Elmalı’da Kadir Gecesi izdihamı yaşandı. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni evliyalar diyarı Elmalı’da geçirmek isteyen onbinler ilçeye akın etti. Antalya’nın yanı sıra çevre illerden de gelen vatandaşlar Elmalı Camilerini doldurdu.

İftardan saatler önce Elmalı’ya gelmeye başlayan vatandaşların Kadir Gecesi’ni en iyi şekilde geçirmesi için Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi gerekli tüm önlemleri aldı. Özellikle şehir dışından gelenler için, Büyükşehir Belediyesi tarafından kilometre uzunluğunda iftar sofraları kuruldu. Her hangi bir izdiham yaşanmaması görevliler, sahur vaktine kadar vatandaşlara yardımcı oldu.

SAVUNMA BAKANI GÖNÜL DE ELMALI DA

Anadolu’nun manevi merkezlerinden biri olan Elmalı Antalya protokolünün de tercihi oldu. Savunma Bakanı Vecdi Gönül,  AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer,  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Önder Önen, Kadir Gecesi’ni Elmalı’da geçirdi. Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin’in eşlik ettiği Antalya Protokol üyeeri vatandaşlar ile bol bol sohbet etti.

CAMİLER DOLDU TAŞTI

Elmalı’ya akın eden vatandaşlar Elmalı’da Camilerin tamamını doldurdu. Saflar sokaklara taştı birçok kişi kaldırımlarda, merdivenlerde hatta Camilerin avlu duvarlarının üzerinde namaz kıldı. Bir çok kişi sahura kadar Elmalı’da kalarak Kadir Gecesi’ni ibadet ile geçirdi.

DEMRE’DE DE YOĞUN KATILIM

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile Demre’de de iftar şöleni düzenledi. Kadir Gecesi öncesinde düzenlenen iftar şölenine katılım oldukça yoğun oldu.

Dualarla açılan iftar sonrası dağılan vatandaşlar, teravi namazı sonrası tekrar meydanı doldurdu. Büyükşehir Belediyesi’nin Kadir Gecesi için oluşturduğu yiyecek ve içecek stantlarına yönelen vatandaşlar, sahurunu da burada yaptı.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle