Hoşgeldiniz  

Olympos Teleferik’e bakım

Semih Köken | 14 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Olympos Teleferik’e bakım

KEMER’de geçen yıl 230 bin ziyaretçiyi Tahtalı Dağı’nın zirvesine taşıyan Olympos Teleferik, bakıma alındı.
KEMER'DE GECEN YIL 230 BIN ZIYARETCIYI TAHTALI DAGI'NIN ZIRVESINE TASIYAN OLYMPOS TELEFERIK, BAKIMA ALINDI. (FOTO:KEMER-DHA)

Kemer’deki 2365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın zirvesine ziyaretçileri taşıyan Olympos Teleferik’te bakım çalışması başlatıldı. 11- 21 Nisan tarihleri arasında yürütülecek çalışmaları İsviçreli, Avusturyalı ve Türk mühendisler gerçekleştiriyor. Özel olarak yurtdışından getirilen emniyetli koruma bariyerleri içerisinde, yerden metrelerce yükseklikte çalışan mühendisler halatların, makinelerin ve direklerin bakımlarını yapıyor. 4 bin 350 metrelik hat uzunluğu ile dünyanın en uzun teleferikleri arasında yer alan Olympos Teleferik, alt istasyondan aldığı yolcuları yaklaşık 10 dakika içinde 2365 metredeki zirveye taşıyor.

KEMER'DE GECEN YIL 230 BIN ZIYARETCIYI TAHTALI DAGI'NIN ZIRVESINE TASIYAN OLYMPOS TELEFERIK, BAKIMA ALINDI. (FOTO:KEMER-DHA)
Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, “Misafirlerimizin güvenli yolculuk yapmaları bizim için oldukça önemli. Günlük, aylık, yıllık ve 5 yıllık periyotlar halinde bakım çalışmaları yapıyoruz. Avusturya’dan, İsviçre’den gelen ve tesisimizin mühendisleri 10 günlük çalışma ile teleferiğimizi bakıma aldı. Teleferiğimizin halatlarının, makinelerinin ve direklerinin belirli dönemlerde bakım yapılması gerekiyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle