Hoşgeldiniz  

OLYMPOS TELEFERİK HİNT DÜĞÜNLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYOR

Semih Köken | 30 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

OLYMPOS TELEFERİK HİNT DÜĞÜNLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYOR
  • Sektörün Düşen gelirleri Hint düğünleri sayesinde artacak…

Düğün organizasyonları konusunda yeni destinasyon arayışı içerisinde olan Hintliler rotayı Antalya’ya çevirdi.hint_olympos3

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve BAKA ( Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ) organizasyonu ile Hindistan’ın üst düzey 24 düğün turizmi yapan firması Antalya’yı ziyaret etti.

Bu kapsamda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Uzmanı BAKA Hindistan Koordinatörü Alattin Özyürek eşliğinde Kemer’e gelen Hintli düğün organizatörleri Olympos Teleferik’e de bir ziyaret gerçekleştirerek, 2365m. Zirvede yer alan tesisi gezip, burada düğün yapabilme adına yetkililer ile görüş alış verisinde bulundular.

Olympos Teleferik olarak Hint düğün organizasyonlarını bekliyoruz!

Ziyarette konukları karşılayan ve tesisi gezdirip bilgiler veren Olympos Teleferik Satış Müdürü Haydar Culfa,” Alternatif turizmin önemini çok iyi biliyoruz. Biz de bölgemizde alternatif turizm yapan bir tesisiz. Tesisimizde birçok organizasyon yapılmakta. 2365mt. Zirvede yer alan tesisimiz düğün organizasyonlarının da yapılabileceği bir alan sahip. Bu arada Hint düğünlerinin burada yapılabileceğini düşünüyoruz. Konuklarımız, Hintli düğün organizatörlerimiz tesisimizi oldukça beğendiler. Şimdi onlardan gelecek düğün rezervasyonlarını bekliyoruz. Bu arada bu organizasyonu yapan ve Hintli düğün organizatörleri ile bizleri buluşturan BAKA ( Batı Kalkınma Ajansı ) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na da teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

Olympos Teleferik’e hayran kaldılar

Olympos Teleferik’in ve tesislerin Antalya adına önemine vurgu yapan Hintli Düğün Organizatörleri, “ Olympos Teleferik oldukça etkileyici. Zirvede güzel. Tesis düğünler için uygun. Burada yaptığımız otel görüşmelerimizin yanı sıra bu tesisi de Hint düğünlerinde değerlendirmek arzusundayız. Umarım burada yapacağımız organizasyonlarda burada da düğünlerimiz olur” dediler.

Antalya muhteşem doğası ile düğün organizatörlerin kendisine çekebilecek bir destinasyon!

Turizmde 2016 yılı yılının oldukça sıkıntılı bir dönem olduğunu  ifade eden  Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Uzmanı Hindistan Koordinatörü Alaattin Özyürek , bu krizden doğan sıkıntıların yeni fırsatların habercisi olduğunu söyledi.

Alternatif turizm alanında Hindistan Düğün Turizmi oldukça önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Özyürek, “ Dünyada Düğün turizmi pazarında Hindistan’ın yıllık 40 milyar dolarlık yurt dışı turizmi olduğu belirtiliyor. Hindistan’da yurt dışı düğünlerin sayısı on binler ile ifade ediliyor. Hint düğünleri büyük çoğunlukla komşu ülkelerde yapılıyor. Yakın komşularda hem devamlılık sıkıcılığı hem de kaliteden dolayı bir sıkıntı var. Hintliler düğün organizasyonları konusunda yeni destinasyon arayışı içerisindeler. Antalya muhteşem doğası ile düğün organizatörlerin kendisine çekebilecek bir destinasyon. Hindistan’da düğün turizmi organizasyonları daha çok eylül ayı ile ocak ayında oluyor. Bu da şu anlamda bir fırsat. Antalya’nın düşük sezonunu Hint düğünleri ile canlandırmak mümkün olabilecek. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da çok konuşulan 10 milyon Euro gibi bir harcamanın yapıldığı bir Hint Düğün organizasyonu olmuştu.  Bu düğünlerde önemli bir sorun da direkt uçuş sorunu. Bu konuda Genel sekreterimiz Sırrı Özen Bey’in çok ciddi gayretleri var. Biz bu organizasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile işbirliği içinde gerçekleştiriyoruz. Mardan Palace  ve Rixos Otellerimizin desteği var bu konuda.  Antalya’da düğün turizmi yapma kapasitesi olan 15 civarında oteli ziyaret ediyoruz. Konuklarımız Antalya’da olmaktan dolayı çok mutlular” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle