Hoşgeldiniz  

Olympos sahilinde denetim

Semih Köken | 16 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Olympos sahilinde denetim

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’ndeki Olympos sahilinde yapılan denetimde kanolar, deniz bisikletleri, şemsiyeler, açıkta uygun olmayan ortamlarda satışı yapılan gıda malzemelerine el konulurken, kano ve deniz bisikletleri kamyonlara yüklenmek kaydıyla ilçe merkezine taşındı.

 

Kumluca’da bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olympos tatil merkezinde denize giren tatilciler teknelerin can güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle Kumluca Belediyesi’ne ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren belediye zabıta ekipleri, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri ve Müze Müdürlüğü’ne bağlı görevliler eşliğinde Olympos sahiline operasyon düzenledi. Operasyona katılan ekipler büyük teknelerle kıyıya yaklaşıp yolcuları fiber botlarla karaya taşıyan ve karadan tekneye taşıyan turizmcileri yaptıkları işin yasal olmadığı konusunda uyardı.

 

Uygun olmayan şartlar altında gıda maddesi satan, şemsiye, kano ve deniz bisikleti gibi araçları kiraya vererek haksız ticari gelir elde edenler uyarıldı. Ekipler yaptıkları denetlemelerde kanolara, deniz bisikletlerine, şemsiyelere, açıkta uygun olmayan ortamlarda ekmek arası balık yapanların malzemelerine el koydu. Kano ve deniz bisikletleri kamyonlara yüklenmek kaydıyla ilçe merkezine taşındı.

 

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, “İlçemize bağlı Yazır Mahallesi sınırları içinde bulunan Olympos tatil merkezinde uygunsuz ortamlarda gıda satanlar, büyük teknelerin kıyıya yaklaşması ve botlarla karaya yolcu indirmek kaydıyla haksız ve yasal olmayan yollarla ticaret yapanlar uyarıldı ve malzemelerine el kondu. Biz gereken denetimleri yapıp yapılanları engellemeye çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımız tatilcilerimizin ve yerel halkımızın can ve mal güvenliğini sağlamak içindir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle