Hoşgeldiniz  

Ölüm nedeni oteldeki tabak kavgası

SEMİH KÖKEN | 10 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ndeki bir otelde çıkan kavgada, otel çalışanlarından Nizamettin Arslan’ın başına demirle vurup öldürmekle suçlanan Serhat Kırca, kavgaya yemekhanede kırılan bir tabağın neden olduğunu söyledi.

Antalya’da felsefe öğretmeni adayı 30 yaşındaki Nizamettin Arslan, uzun süre atamasının yapılmaması üzerine Kemer İlçesi Beldibi mevkisinde bir otelde geçici süreyle iş buldu. Arslan, geçen yıl 2 Ekim akşamı otel lojmanında çıkan kavgada başından ve vücudunun değişiklik bölgelerinden yaralandı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alınan Arslan, 52 günün sonunda yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili otel çalışanlarından 18 yaşındaki Serhat Kırca gözaltına alınıp tutuklandı. Kırca Kemer Sulh Ceza Hakimliği’ndeki ifadesinde, kendisini korumak için eline aldığı demir sopayı Abdullah A. yerine yanlışlıkla yanındaki Nizamettin Arslan’a vurduğunu söyledi.

‘MERDİVENLERDEN DÜŞÜP BAŞINI TAŞA ÇARPTI’
Serhat Kırca, ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadede ise, Kemer’de alınan ifadesini yalanladı. Davanın duruşmasında olayın nasıl olduğunu anlatan Kırca, geçen yıl Batman’dan Antalya’ya geldiğini ve Beldibi’ndeki otelde işe başladığını anlattı. Kırca, olay günü otelin yemekhanesinde kazayla bir tabak kırdığını, bu nedenle hemşehrisi Abdullah A. ile tartıştıklarını belirterek şöyle dedi:

“Kavgayı arkadaşlar ayırdı. Aynı akşamın gecesi lojmana gittiğimde, konuşmak için biri beni aşağı çağırdı. Tabak yüzünden tartıştığım Abdullah ile Nizamettin Arslan ve Mehmet Emin G. beni bekliyordu. Yanlarına gidince kavgaya tutuştuk. Benim yanımda Samet K. diye bir arkadaşım vardı. Biz 2, karşımızdakiler 3 kişiydi. Bu sırada Samet, Abdullah A.’ya kafa attı. Abdullah elindeki sopayla omzuma vurdu. Mehmet Emin G. de bana bıçakla saldırdı. Ardından 3’ü de ikinci kattaki merdivenlerden düştü. Nizamettin başını kaldırım taşına çarptı. Bir daha da kalkamadı. Ben olayda hayatını kaybeden Nizamettin’e vurmadım.”

FARKLI İFADEYE ‘BASKI’ GEREKÇESİ
Mahkeme Başkanı Mehmet Kesmen’in, Kemer’deki ifadesiyle şimdiki ifadesinin farklı olduğunu hatırlatması üzerine Kırca, “Ben olay tarihinde alkollüydüm. Samet K. bana baskı uygulamıştı. Bu nedenle Kemer’deki ifademde elimdeki demiri Abdullah A.’ya vurmak isterken Nizamettin’e denk geldiğini söylemiştim. Ben böyle bir olaya karıştığım için çok üzgünüm. Şimdiki ifadem doğrudur” dedi.

Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için 15 Mayıs tarihine ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle