Hoşgeldiniz  

Olimpos’ta arkeolojik kazılar sürüyor

Semih Köken | 23 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Olimpos’ta arkeolojik kazılar sürüyor

KUMLUCA Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Olimpos Antik Kenti’ni ziyaret ederek burada süren çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan başkanlığında yürütülen kazılar, piskoposluk sarayı ve çevresinde yürütülüyor. Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, antik kenti ziyaret ederek kazı çalışmalar hakkında Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan’dan bilgi aldı. Çalışmaların piskoposluk sarayı ve çevresiyle, geçmiş yıllarda yapılan çalışma alanlarındaki yapıların onarımı olarak planladıklarını ifade eden Uçkan, çalışmaların program dahilinde sürdüğünü ifade etti. Desteklerinde dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür eden Prof.Dr. Yelda Olcay Uçkan, çalışmaların kasım ayında sona ereceğini kaydetti.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Kumluca’nın antik kentler bakımından zengin bir bölge olduğunu, bunlarının en önemli bilinen ve öne çıkanlarından birinin de Olimpos Antik Kenti olduğunu söyledi.

Olimpos Antik Kenti kazılarını önemsediklerini ifade eden Çetinkaya, “Olimpos, hem tarih hem kültür hem de turizm açısından ilçemizin önemli bir bölgesi. Kazıları biz de en az kazı ekibi kadar heyecanla takip ediyoruz. Antik kentin ayağa kaldırılması, tarihi buluntuların gün yüzüne çıkartılması, ilçemizin tarih, kültür ve turizm değerinin arttıracaktır” dedi

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle