Hoşgeldiniz  

O hâkim hakkında 5 yıl hapis istendi

Semih Köken | 30 Mart 2022 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

O hâkim hakkında 5 yıl hapis istendi

İsim benzerliğinden yararlanarak kendisine gerçek hakim kartı oluşturup, Antalya Adliyesi’nde yargılama yapan sahte hakim Zeliha Özdemir hakkında dava açıldı. Gerçek hakim mağdur olurken, sahte hakimin eşi Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer’in şikayeti takipsizlikle sonuçlandı. Kriminal, sahte oluşturulan hakim kartının aldatıcı özelliği olduğunu vurguladı. 1 ay tutuklu kalan Özdemir’in 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Antalya‘da Adalet Meslek Yüksekokulu mezunu Zeliha Özdemir, ailesine Hukuk Fakültesi’nde okuduğu yalanının söylemekle kalmadı, adının ve soyadının aynı olduğunu fark ettiği hâkim Zeliha Özdemir’in sicil numarası gibi bilgilerini ele geçirerek sahte kimlik hazırladı. 2017’de kendi fotoğrafıyla kimlik hazırlayan, sahte kimlikle spor salonuna üyelik yaptırıp otomobili için kasko indiriminden bile faydalanan sahte hâkim, Antalya Adliyesi’ne giderek kendisini “Çeşme Hâkimi” diye tanıttı.

GERÇEK BİR HAKİM GİBİ MESAİ YAPTI, CUMHURİYET SAVCISI İLE EVLENDİ

 

Antalya’ya geçici görevle HSK Müfettişi olarak görevlendirildiğini ancak çocuğunun hastalığı nedeniyle göreve başlayamadığı yalanını söyleyen Zeliha Özdemir, ‘gerçek bir hâkim’ gibi mesai yaptı, arkadaşlıklar kurdu. Hakim olduğuna kendisi de o kadar fazla inandı ki, 5 Nisan’da Antalya Havaalanı’nda sahte kimliğini çantasında bulamayınca polise gidip kayıp başvurusunda bile bulundu. Bu sırada Cumhuriyet Savcısı Alper Tunçer ile kurduğu arkadaşlığı ilerletip savcı ile evlendi. Evlenip Tunçer soyismini de alan Özdemir, eşiyle yargı mevzuatını tartışıp birçok konuda istişarelerde dahi bulunuyordu. Ancak Zeliha Özdemir’in 4 yıl süren yalanı geçtiğimiz yıl, son buldu. Gerçek hâkim Zeliha Özdemir evlenmiş ve soy ismi değişmişti. Bu sebeple artık çakma Zeliha Özdemir, HSK atama listelerinde yoktu.

Uzun süre göreve başlamadığı için maaş alamadığı yalanını sürdüren Zeliha Özdemir’in eşi savcı Alper Tunçer, HSK ile irtibata geçerek eşinin neden listelerde yer almadığını sorunca gerçeği öğrendi. Savcının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada Zeliha Özdemir, Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanarak cezaevine konuldu. Tunçer ise sahte kimlikli boşanma davası açtı. Öte yandan sahte hâkim Zeliha Özdemir’in hâkim kılığına girerek, cübbeli bir şekilde hâkim makamında oturarak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanarak yapılan bir yargılamaya katıldığı ortaya çıktı.

SAVCI TUNÇER, ‘BENİ KANDIRIP, EVLENDİ’

 

Gerçek Zeliha Özdemir’in ihbarı ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesi alınan Özdemir, sahte kartı evde kendi imkanlarıyla 2017 yılında oluşturduğunu, kartı defalarca kullandığını ve pişman olduğunu anlattı. Sahte hakimin eşi Alper Tunçer de eşinden şikayetçi oldu. Kendisini hâkim olarak tanıttığını, hakim kimlik kartını kendisine gösterdiğini, aralarındaki arkadaşlık süresinde defalarca eşine para gönderdiğini hatta kendisiyle evlendiğini anlattı. Eşinin evlendikten sonra gerçek hakim olmadığını öğrendiğini ve dolandırıldığı için şikayetçi olduğunu belirtti. Genç kadının evinde yapılan aramada, sahte şekilde oluşturulan kimlik kartı bulundu. Yaklaşık 1 ay cezaevinde tutuklu kalan sahte hakim bir süre sonra tahliye edildi.

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK DAVASI

Söz konusu kartın, hakim ve savcı olmayan kişiler açısından aldatıcılık özelliği taşıdığına dair rapor tarafından verildi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık tarafından 37 yaşındaki Zeliha Özdemir hakkında, ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, gerçek hakim müşteki olarak yer alırken, Özdemir’in savcı eşi Alper Tunçer’in şikayeti ise takipsizlik kararıyla sonuçlandırıldı. İddianamede, Zeliha Özdemir’in bir adliyede halen hâkim olarak görev yapan gerçek hakimin, HSK tarafından yayınlanan kararnamelerden kişisel bilgilerini ele geçirerek, isim benzerliğinden faydalanarak kendine hakim süsü verdiği, hakim gibi davranışlarda bulunup sahte kimlik kartıyla kendisini gerçek hakim Zeliha Özdemir gibi tanıttığı anlatıldı. Sahte hâkimin 5 yıla kadar hapsi isteniyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle