Hoşgeldiniz  

Nürnberg Belediye Başkanı Antalya’da

Semih Köken | 03 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Nürnberg Belediye Başkanı Antalya’da

Kardeş şehir ilişkileri çerçevesinde Antalya‘ya gelen Nürnberg Belediye Başkanı Ulrich Maly ve beraberindeki meclis üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel‘i ziyaret etti.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette konuşan Başkan Türel, Antalya‘ya kazandırmak istediği vizyon projeleri hakkında bilgi verdi.

Boğaçayı Projesi ile Antalya‘ya 40 kilometrelik yeni bir sahil kazandıracaklarını belirten Türel, “Proje içinde 6 tane alt proje var. Projenin bir kısmında Hollywood stüdyolarının benzerini yapacağız. Hollywood‘u Antalya‘ya getiriyoruz. İçinde entertainment bölümünden hayvanat bahçesine kadar her şey var. Ayrıca proje içinde bir de sinema akademisi yer alacak. Böylece sinema sektörüne kaliteli ve eğitimli personel kazandıracağız.” diye ifade etti.

Konyaaltı Sahil Projesi ihalesini yakında yapacaklarını dile getiren Başkan Türel, ciddi bir sahil düzenlemesi yaparak, şu anda kamyonların, tırların geçtiği caddeyi yayalaştıracaklarını kaydetti.

Sahilde yürüyüş ve spor alanları olacağını aktaran Türel, Konyaaltı Varyantını da proje kapsamında trafiğe yeniden açacaklarını ifade etti.

Vizyon projeleri arasındaki Tünektepe Projesinin Antalya‘nın yeni simgesi olacağını belirten Başkan Türel, “Buraya ulaşımı sağlayacak teleferik inşaatı bitti. Antalya‘ya müthiş bir seyir terası kazandıracağız. Gece de görsel bir ışık efekti olacak.” dedi.

Nürnberg heyeti, Döşemealtı Çıplaklı’da bulunan Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile EXPO 2016 Antalya sergi alanını da gezdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle