Hoşgeldiniz  

NORMALLEŞME TARİHİ ERTELENİYOR FRANSA: EYLÜL’E KADAR UZAYABİLİR

SEMİH KÖKEN | 13 Nisan 2020 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

Koronavirüs salgınının ne zaman sonra erip normal döneme dönüleceğine ilişkin öngörü ve beklentilerde tarih sürekli erteleniyor. Türkiye daha önce otellerin nisanda açılmayacağı açıklanmışken mayısa erteledi. Rusya Haziran derken Fransa eylül diyor

Koronavirüs salgınından normalleşmeye geçişin ne zaman olabileceği tartışmaları yoğunlaştı.
Daha önce aralarında Türkiye, İspanya ve Yunanistan’ın olduğu ülkeler kapatılan otellerin nisan ayında açılabileceğini açıklamışken bu ülkelerden peş peşe erteleme tarihleri geliyor.
Türkiye’de bakan Mehmet Ersoy’u8n daha önce 17 nisan olarak ilan ettiği otellerin yeni sezona açılabileceği tarih geçtiğimiz günlerde yine kendisi tarafından mayısa ertelendi.
Benzer durum rakip ülkelerden İspanya ve Yunanistan için de geçerli.
Yunanistan daha önce açıkladığı mayıs ayını artık hiç anrmadığı gğibi yeni bir tarih de vermiyor.
İspanya’da ise otellerin ne zaman açılacağına ilişkin yeni bir tarih söylenmezken 2020 yılında hiç yabancı ziyaretçi alınmamasına kadar uzanan tartışmalar var.
Bu tartışmaları Fransa da katıldı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, kapatılan sınırların yeniden açılması konusunda kötümser olduğunu belirterek, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının ABD’de hızla yayılması ve Afrika’da yayılmaya başlaması nedeniyle, Avrupa ülkeleriyle sınırların eylül ayına kadar kapatılması olasılığı bulunduğunu söyledi.
Macron, sendika liderleriyle düzenlediği kapalı video konferans sırasında sınırların açılıp açılmaması konusunu ele aldı.
Schengen’in dış sınırlarının artık kapalı olduğunu hatırlatan Macron, ABD’de salgının hızla yayılması ve Afrika’da yayılmaya başlaması nedeniyle, Avrupa ülkeleriyle sınırların eylül ayına kadar kapatılması olasılığı bulunduğunu ifade etti.
Fransa’nın nasıl bir karar alacağı Cumhurbaşkanı Macron’un bugün (13 Nisan Pazartesi) yapmayı planladığı ulusa sesleniş konuşmasında netlik kazanacak.
AB devlet ve hükümet başkanları, mart ayında Avrupa Birliği dışındaki ülke vatandaşlarının girişlerini durdurma kararı almıştı.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle