Hoşgeldiniz  

Nişanlısını erkekliğine laf söyledi diye öldürmüş!

SEMİH KÖKEN | 23 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Hakan Şengül, nişanlısının erkekliğine laf etmesi üzerine kendini kaybedip cinayeti işlediğini öne sürdü.

Kendisine cinsel saldırıda bulunan eski iş arkadaşını 17 kez bıçaklayarak öldüren evli 1 çocuk annesi Yasemin Sönmez, 7 yıl 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Cezaevinden çıktıktan sonra eşinden boşanan Sönmez, bir otelde şef garson olarak çalışan Hakan Şengül ile tanıştı. Tekirova’da aynı otelde çalışmaya başlayan ikili, geçen 1 Kasım’da nişanlandı. 14 Kasım gecesi Kepez’deki kent ormanına giden ikili arasında tartışma çıktı. İddiaya göre tartışman büyümesi üzerine Hakan Şengül, nişanlısını 12 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Cesedi ormanlık alana bırakıp kaçan Şengül, cinayetten 2 saat sonra polis merkezine teslim oldu ve tutuklandı. Hakan Şengül hakkında ‘tasarlayarak insan öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı.

EMRAH G. İLE İLİŞKİSİNİ DUYDUM

Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya, tutuklu sanık Hakan Şengül ile öldürülen Yasemin Sönmez’in kızı B.M.A., annesi Medine Demirel ile her iki tarafın avukatları ve yakınları katıldı. Yasemin Sönmez ile geçen yıl şubat ayında tanıştıklarını, aralarında duygusal ilişki başladığını belirten Hakan Şengül şunları anlattı:

“Ben Tekirova’daki bir otelde çalışıyordum. Yasemin de bir başka yerde çalışıyordu. Ancak kendisi çalıştığı yerden memnun değildi. Bunun üzerine benim çalıştığım otelde o da işe başladı. Bir süre sonra evlenmeye karar verdik. Ancak biz otelde çalışırken nişanlımın Emrah G. adlı biriyle de görüşüp arkadaş olduğuna dair duyum aldım. Bunu Emrah ile konuştum. Kendisi böyle bir ilişkileri olmadığını söyledi. Ben de nişanlıma güvenip kendisini sevdiğim için evlilik hazırlıklarına başladık.”

‘NE BİÇİM ERKEKSİN DEDİ’

Olay günü otogara gitmeden önce tavla oynamak için Kepez’deki kent ormanına gittiklerini kaydeden Şengül savunmasına şöyle devam etti:

“Saat 23.00 sıralarında otogara gitmek için arabaya bindiğimizde araçta tekleme oldu. Ayrıca bagaj kapağının sinyal lambası yanıyordu. Yasemin bunu görünce ‘Daha bu arabayı tamir ettirmedin mi. Sen ne biçim erkeksin’ gibi laflar etti. Ben tamir etmeye çalıştım. Bagajın sinyal lambasının hala yandığını gören Yasemin, bagajdaki bıçağı alıp bagaj kapısının dilini tamir etmeye çalıştı. Hala bana hakaret ediyordu. Bu kez bıçağı ben alınca Yasemin elimden almaya çalıştı. Bu sırada aklıma, Yasemin’in daha önce işlediği cinayetle ilgili söylediği sözler geldi. Bıçağı vermek istemedim. Ağır küfürlerle üzerime gelince elimdeki bıçakla bacağına vurdum. Sonra kendimi kaybetmişim. Bıçakla kaç kez vurdum hatırlamıyorum.”

‘ERKEKSİ VE AGRESİF TAVIRLAR’

Şengül’ün avukatı Süleyman Çalıkuşu da cinayetin tasarlanarak işlendiğine dair iddianın varsayımdan öteye geçmediğini söyledi. Olayda hayatını kaybeden Yasemin Sönmez’in ‘kasten öldürme’ suçundan yargılanıp mahkum edildiğini hatırlatan Çalıkuşu, “Maktulenin cezaevinde kalmış olmanın da verdiği psikolojiyle normal bir kadın gibi davranmadığı, agresif ve erkeksi tavırlar içinde olduğunun göz önünde bulundurulmasını istiyoruz” dedi.

OLAY SABAHI EVE GELİP ÖZÜR DİLEMİŞ

Öldürülen Yasemin Sönmez’in annesi 58 yaşındaki Medine Demirel, cinayetten bir gün önce Hakan Şengül ile kızı arasında tartışma çıktığını belirterek şunları söyledi:

“Hakan kızıma ait tablete bakmak istiyordu. Kızım karşı çıktı. Ben de ‘Aranızda saklı gizli şey olmaz’ diyerek kızıma tableti açmasını söyledim. Bunun üzerine kızım tableti açıp sanığa verdi. Daha sonra kızımla Hakan mutfağa geçti. 5- 10 dakika kadar sonra da Hakan ile Yasemin kapıda tartışıyordu. Yasemin, Hakan ayakkabılarını giymeden kapıyı kapatmıştı. Hakan geri dönüp kapıyı açmak için zorlamıştı. Ben bunu görünce kızıma yaptığının doğru olmadığını söyledim. Ertesi gün Hakan annesiyle birlikte bize geldi. Hakan Yasemin’i uyandırıp bir önceki gün için özür diledi.”

CANAVARCA HİSLE

Yasemin Sönmez’in yakınlarının avukatı Fevzi Dursuneli ise, Hakan Şengül’ün cinayeti planlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek işlediğini ileri sürdü. Yasemin Sönmez’in işlediği cinayet nedeniyle agresif bir kişiliğe sahipmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını kaydeden Dursuneli, “Yasemin Şengül, cinayeti kendisine karşı işlenen cinsel saldırı suçundan işlemiş olup, mahkemece 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmıştır. Mahkeme, böyle bir olay sebebiyle en az verilebilecek cezaya hükmetmiştir” dedi.

PARANOYA SEVİYESİNDE KISKANÇLIK

Hakan Şengül’ün nişanlısını aracın bagajındaki arıza tartışmasından değil, kıskançlık yüzünden tasarlayarak, 12 kez bıçaklayarak öldürdüğünü iddia eden Dursuneli, “Olay tamamen sanığın kıskançlığını paranoya seviyesine ulaştırarak planlayıp işlediği bir cinayet suçunu oluşturmaktadır” diye konuştu.

Yasemin Sönmez’in nişanlı olduğu süre içinde bir başkasıyla görüşmediğini savunan Avukat Dursuneli, Emrah G. ile Yasemin Sönmez arasındaki mesajların nişandan önceki bir döneme ait olduğunu kaydetti.

Yasemin Sönmez ile yazışmaları olan Emrah G.’nin tanık sıfatıyla zorla getirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle