Hoşgeldiniz  

Nepal’de Son 81 Yılın En Şiddetli Depremi! Ölü Sayısı Bini Geçti

SEMİH KÖKEN | 26 Nisan 2015 | Gündem A- A+

Nepal’de meydana gelen ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği 7,9 büyüklüğündeki depremde bilanço her geçen saniye biraz daha ağırlaşıyor.

Nepal‘in başkenti Katmandu yakınlarında 7,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Katmandu’da çok sayıda binayı yıkan deprem, binin üzerinde kişinin ölümüne neden oldu. Görgü tanıkları sarsıntının dakikalarca sürdüğünü belirtti.

81 YILDIR BÖYLESİ OLMUYOR

Yerel saatle 11.56’da yerin 15 kilometre altında meydana gelen depremin merkezinin, Katmandu’nun 77 kilometre kuzeybatısı olduğu açıklandı. AFP‘nin haberine göre, Nepalpolisi, ülkede son 81 yılda gerçekleşen en şiddetli depremde en az 876 kişinin öldüğünü duyurdu.

Her geçen dakika ölü sayısının arttığı Nepal‘e gelen son haberlere göre canını kaybedenleri sayısı bin 251’e yükseldi.

KOMŞU ÜLKELERDE DE HİSSEDİLDİ

Komşu ülke Hindistan, Pakistan ve Bangladeş‘te de hissedilen şiddetli depremin etkisiyle Katmandu’daki birçok bina yerle bir oldu. Katmandu’da, 1832’de yapılan tarihi bir kule de yıkıldı. 14 katlı kulenin enkazındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

MUCİZE KURTULUŞ

Felaket bölgesinden zaman zaman sevindiren haberler de geliyor. Göçük altında kalan 1 kişi kurtarma ekipleri tarafından burnu bile kanamadan kurtarıldı. Kurtarılan kişinin gözlerindeki korku ise felaketin sembolü oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle