Hoşgeldiniz  

Muratpaşa’da Rusya renkleri

Semih Köken | 02 Ekim 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Muratpaşa’da Rusya renkleri

MURATPAŞA Belediyesi tarafından düzenlenen Yöreler Renkler Festivali Rus kültüründen örneklerin sunulduğu ‘Komşumuz Rusya’ gecesiyle sona erdi.

 

Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği Yöreler Renkler Festivali ‘Komşumuz Rusya’ gecesiyle sona erdi. Rusya Dostluk ve Kültür Derneği’yle düzenlenen gecede konuşan Dernek Başkanı Marina Sorokino, “Antalya’yı çok seviyorum. İkinci memleket oldu. Antalya’da çok büyük kalp var. Herkes beraber ve mutlu. Ümit Uysal ve Muratpaşa Belediyesi o kadar güzel projeler yapıyorlar ki kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

KOMŞUMUZ RUSYA

 

Başkan Uysal ise Muratpaşa’da yaşayan Rusların artık kent yaşamının bir parçası olduğunu söyledi. Bunun aynı zamanda Antalya’ya, Muratpaşa’ya bir değer kattığını dile getiren Başkan Uysal, Rus şair ve yazar Puşkin’in “Bilinmeyen Ülke” şiirini okuyarak devam ettiği konuşmasında şunları söyledi:

 

“Birçok Rus komşumla sohbet ettiğimde, gençliklerin o inanılmaz tutkusu ve barış arayışının onları buraya getirdiğini gördüm. İnsanların üzerinde uzlaşamayacağımız hiçbir alan yoktur. Yeter ki, kültüre, sanata, insana her şeye kıymet verilsin. Biz de Muratpaşa’da bunu ne kadar hayata geçirirsek o kadar dünyaya güzel bir örnek sunmuş oluruz.”

 

GELECEK YIL ALMANYA

 

Başkan Ümit Uysal, Rusya ve Ukrayna gecelerin ardından gelecek yıl festivale, Almanya’nın ekleneceğini belirterek 4’üncü Yöreler Renkler Festivali’nde buluşmak dileğiyle konuşmasını tamamladı. Gecenin sonunda Başkan Uysal, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Marina Sorokino’ya plaketlerini verdi.

 

MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR

 

Yöreler Renkler Festivali’nin kapanış gecesi Muratpaşa muhtarlarını da bir araya getirdi. Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan ve muhtarlar, aynı zamanda barış, dostluk ve kardeşlik festivali olan Yöreler Renkler Festivali dolayısıyla Başkan Uysal’a teşekkür plaketi takdim etti.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle