Hoşgeldiniz  

Miraç nedir, ne anlama gelir? Miraç Kandili ne demek ve bu gecede ne oldu?

Semih Köken | 27 Şubat 2022 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Üç Aylar’da kutlanan ikinci kandil olan Miraç Kandili, 27 Şubat 2022 Pazar, yani bugün idrak edilecek. Bu önemli gün yaklaşırken Miraç nedir, ne anlama gelir konusuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. Mirac kelime anlamı ile beraber Miraç Kandili ne oldu sorusunun yanıtı da müminler tarafından araştırılıyor.

Mübarek Miraç Kandili için geri sayım başladı. Hicri takvime göre Recep ayının 26. günü kutlanan Miraç kandili bu sene miladi takvime göre 27 Şubat Pazar gün idrak edilecek. Miraç Kandili nedir araştırmalarının arasında miraç kelimesinin anlamı da bulunuyor. Peki, Miraç Kandili nedir, ne anlama gelir? Miraç ne demek? İşte TDK’ya göre mirac (miraç) ne demek sorusunun cevabı

MİRAÇ NE DEMEK?

“Kendisiyle yukarı çıkılan şey, merdiven” anlamına gelen kelime, Türkçeye “yükseğe çıkma” şeklinde çevrilir ve uruc (yükselme) kökünden gelir. İsra, Arapçada gece yolculuğuna verilen isimdir. Hz. Muhammed’in geceleyin Mescid-i Haram’dan Burak adı verilen binek üzerinde Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürülmesini ifade eder. Birlikte isra ve miraç olarak anılır

TDK’YA GÖRE MİRAÇ KELİMESİNİN ANLAMI

Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüklerine göre Miraç kelimesinin anlamı “Göğe Çıkma” olarak kabul edilir

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?

İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Miraç gecesi, Allah’ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam’ın rehberliğinde Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldi. Hazreti Muhammed, yolculuğunda “Burak” adlı binekle seyahat etti.

Beş vakit namaz, miraç gecesinde farz kılındı, Allah’a şirk koşmayanların cennete gireceği müjdesi verildi ve Miraç gecesinde “Amenerrasulü” diye başlayan Bakara Suresi’nin son iki ayeti indirildi.

Ayrıca bu gece Allah, Hazreti Muhammed’e insanın yaşama hakkını, şeref ve haysiyetini korumayı, toplumun huzur ve güvenini sağlamayı amaçlayan on iki emir vahyetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle