Hoşgeldiniz  

MHP İl Başkanı Çetin Görevden Alındı

SEMİH KÖKEN | 07 Kasım 2014 | Gündem A- A+

Kumluca’da yerel seçimlerin ardından görevinden istifa eden Selçuk Özer’in yerine geçen hafta içinde MHP İl Başkanı Çetin’in de girişimiyle Yücel Kaplan, ilçe başkanı olarak atandı. Atama kararı ilçede MHP teşkilatını ayağa kaldırdı. Aralarında belediye meclis üyelerinin de bulunduğu bir ekip, ilçede yaşanan süreci anlatmak için Ankara’ya gitti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin huzuruna çıktı. Heyet, Kaplan’ın yerel seçim sürecinde Ak Partili Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya çalıştığını, ayrıca 2009 yılında partinin temel değerlerine, düşüncelerine ve ahlakına uygun davranmadığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmiş bir isim olduğunu anlattı.

 

 

Genel Başkan Bahçeli’nin önüne konan bu tablo, MHP’nin Antalya’da yerel seçimlerde oy anlamında yakaladığı göreli başarının ardından başta Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu olmak üzere Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini tek tek Ak Parti’ye kaptırmasıyla yıldızı sönen İl Başkanı Osman Çetin’in kredisini sıfırladı.

Kumluca’yla taşan bardağın ardından MHP Başkanlık Divanı dün akşam saatlerinde Antalya için düğmeye bastı. Önce Kumluca İlçe Başkanı Kaplan, sonrasında MHP İl Başkanı Osman Çetin görevden alındı. Kongre sürecindeki partide Şubat ayında yapılması beklenen il kongresine kadar MHP il Teşkilatı’nın başına İl Başkan Yardımcısı Cemal Gencer vekaleten getirildi.

ÇETİN: GÖREVDEN ALMA YOK BEN İSTİFA ETTİM

MHP İl Başkanı Osman Çetin, görevden alınmadığını, aksine partisinin kongre sürecinin daha sağlıklı bir ortamda gerçekleşmesi için kendisinin istifa ettiğini söyledi.

Vekaleten il başkanlığına getirilen Cemal Gencer’in MHP Antalya İl Yönetimi Kurulu içinden seçildiğini kaydeden Çetin, “MHP içinde yer almak, davaya hizmet için illa yönetimlerde görev almak gibi bir zorunluluk yoktur. Ben bu teşkilat içinde doğdum ve bu teşkilat içinde var olmaya devam edeceğim. Bu ifadelerim bir yere aday olmayacağım anlamına da gelmez” diye konuştu.

 

Osman Çetin, Kumluca’da yaşanan sürece ilişkin de Yücel Kaplan’ın resmi atamasının henüz gerçekleşmediğini ama atanacak ismin değişmesinin gündemde olduğunu dile getirdi. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle