Hoşgeldiniz  

Mezun doktorlar yemin etti

Semih Köken | 27 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mezun doktorlar yemin etti

AKDENİZ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2015-2016 eğitim-öğretim yılında mezun olan 220 doktor için yemin töreni düzenlendi.

Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Karakaya, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Orhan Özdemir, Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Beykan Çizel, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, İl Sağlık Müdür Vekili Ferhat Sarıbek, Antalya Tabip Odası Başkanı Adnan İş, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.

Törende konuşan Vekil Rektör Prof. Dr. Ünal, Akdeniz Üniversitesi’nin bilimin her alanında insan yetiştirerek, mezunlarının başarılı çalışmaları ile kendinden söz ettirdiği bir kurum olduğunu söyledi. Genç doktorların anne ve babalarını kutlayan Prof. Dr. Ünal, “Altı yıl önce bizlere emanet ettiğiniz, dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, özenle ve zorlukla yetiştirdiğiniz evlatlarınızı, biz de Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak ailemizin bir parçası, bir evladı olarak benimsedik. Gençlerimizi bugün, eğitim olanaklarımız, alt yapımız, uluslararası standartlarda laboratuarlarımız, bölgemizin en büyük hastanesi ve üst düzeyde bilgi ve beceri birikimine sahip öğretim üyesi kadromuz ile modern tıp eğitimi vererek mezun ediyoruz” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu da genç doktorları ve ailelerini kutlayarak, “Zorlu bir eğitim sürecini başarı ile tamamladınız. Mezun olmayı hak ettiniz. Bugün üniversitemizdeki son günümüz diye düşünmeyin. Ne zaman isterseniz kapımız sizlere açık olacaktır. Sizler her zaman Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir parçası olacaksınız. Hepinize meslek hayatınızda başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mezunlar Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu eşliğinde Hipokrat yeminini etti. Daha sonra hocalarından onur belgelerini alan genç doktorlar hep birlikte kep fırlattı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle