Hoşgeldiniz  

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU, KEMERLİ TURİZMCİLER BİR ARAYA GELDİ

Semih Köken | 07 Ekim 2015 | Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Siyaset, Turizm A- A+

Halil Öncü ( KEMER ) – Eski Dışişleri Bakanı Ak Parti Antalya milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu Kemerli turizmciler ile bir araya geldi.

Eski Dışişleri Bakanı Ak Parti Antalya milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu Kemerli turizmciler ile bir araya geldi.İZLEYİN!

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, KETOB Başkanı Tayyar Gül, KETAV üyeleri ile çok sayıda otelci ve turizmci bu buluşmada yerini aldı. Limak Limra otelde gerçekleşen buluşmada Çavuşoğlu, turizmciler turizmdeki son gelişmeleri değerlendirip, görüş alışverişinde bulundular. Türkiye’nin en önemli yerli zincirlerinden birini oluşturan Limak International Hotels Resorts’ün Koordinatörlüğünü yapan Kaan Kavaloğlu’da ev sahibi olarak toplantıda yerini aldı.

 

Tayyar Gül “ Bölgemizde turizm sezonunda yaşamış olduğumuz sıkıntıları ve beklentilerimizi paylaşıyoruz”

KETOB ( Kemer Turistik Otelciler Birliği ) Başkanı Tayyar Gül yaptığı  açılış konuşmasında Çavuşoğlu2na teşekkür ederek “Sayın Bakanımıza Kemer’e ziyaretinden dolayı Kemer Otelcilerine yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Çok ince ve nazik bir davranışla bizleri onurlandırdı. Bizde çok kıza bir zamanda organize olarak KETOB üyesi arkadaşları bilgilendirdik. Bugün hem kendisini dinleme fırsatı buluyor, hem de bilgemizde turizm sezonunda yaşamış olduğumuz sıkıntıları ve beklentilerimizi paylaşıyoruz”

 

    Osman Ayık “Sayın Bakanımız bizlere her zaman çok yakın oldu”

Toplantıda yer alan bir konuşma yapan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Öncelikle sizlerin huzurunda Sayın Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. İncelik gösterdiler ve sektörün önemli ve ileri gelen üyeleri ile Türkiye’nin önemli merkezlerinden Kemer’i ziyaret edip bizlerle birlikte oldular. Toplantımızdan verimli sonuçlar bekliyoruz. Sayın Bakanımız bizlere her zaman çok yakın oldu. Sektörün sorunları ile her zaman çok yakından ilgilendi. İnşallah her zaman katkılarını bekliyoruz.”

 

Turizmin gelişmesi için çok yatırım yaptık!

Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı konuşmasına teşekkür ederek başladı. Antalya’nın ve ülke turizminin önemini bildiklerini söyleyen Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Turizmin gelişmesi için çok yatırım yaptık. Ama geldiğimiz noktada ulaştığımız rakamlarla ve hedeflerle de yetinmedik. 2002 yılında Antalya’ya yaklaşık 3.5 milyon turist geliyordu. Geçen sene bu sayı 13 milyona yaklaştı. Ama bu sene biraz düşüş var. Bunun sebeplerini biliyoruz. Ama ülkemize de yaklaşık 13 milyon turist geliyordu, geçen sene 40 milyona yaklaştık. Turist başına gelen geliri de arttırmaya başladık. Ama bununla da tatmin olmuyoruz. Antalya’mızı turizmin ve diplomasimizin merkezi yapmaya çalışıyoruz. Antalya’mızı n tanıtımı için çok çalışıyoruz. Bu nedenle dünyanın en önemli etkinliklerini Antalya’mıza getiriyoruz. NATO toplantısı Antalya’da oldu. En gelişmiş 20 ülkenin Turizm Bakanları toplantısını Antalya’da yaptık. Bu toplantıların verdiği bir mesaj daha var. Antalya güvenli bir şehir. Ve G 20 zirvesi de Antalya’da olacak. Dünyanın liderleri Antalya’mıza gelecek. Şimdiden Antalya tüm dünyada konuşuluyor. Her yerde afişlerde var. Haberlerde var. Gazetelerde ve dergilerde var. Antalya’mız EXPO 2016’ya da ev sahipliği yapıyor. Bu da Antalya’yı dünya da konuşulan bir merkez yaptı. Geçtiğimiz hafta Antalya BM’in güçlü şehirler birliğinin üyesi oldu. Belediye Başkanımız Menderes Türel bizi orada temsil etti. İki gün önce de Antalya çiçek açan şehirler yarışmasında dünya birincisi oldu. Bunların hepsi gurur verici gelişmeler. Ama turizmimizin sürdürülebilir ve 12 ay olan bir turizm için, otellerimizin 12 ay açık olması için neler yapabiliriz? Tabii ki hükümetimizin ve partimizin bu konuda düşünceleri var ve projeleri var. 4 Ekimde sayın Başbakanımız seçim beyannamesini sunarken, turizmdeki düşüncelerimizi de paylaşmıştı ve bunları paylaşamaya da devam edeceğiz. Antalya’mızın kolay ulaşabilir şehir olması lazım. Yurt dışında turistlerin gelmesi için. Bunun da çabası içindeyiz.  Hızlı tren projelerimiz ile aynı şekilde otoyollarımız ile ve havaalanlarımız ile… Antalya’mızda iki tane havaalanı var. Şimdi 3. Havaalanını nasıl yaparız bunun çabası içindeyiz. Bu konuda şu anda üç tane bölgede uzmanlar çalışmalar yapıyor. İnşallah bütün bunlardan Kemer bölgesi de faydalanacak”dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle