Hoşgeldiniz  

MENDERES TÜRELDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

SEMİH KÖKEN | 14 Mart 2014 | Antalya Haber, Gündem A- A+

TÜREL, KENDİSİ İÇİN KOÇ KESİLMESİNİ İSTEMEDİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalyalı balıkçılar ile buluştu. Barınağa gelişi sırasında büyük bir coşkuyla, davul zurna eşliğinde karşılanan Türel, ziyareti nedeni ile kesilmek istenen koçun bir hayır kurumuna verilmesini istedi. Kendisi için kurban kesilmesini istemediğini dile getiren Türel “onu kesmeyelim. Bir hayırlı bir yere verelim” dedi. Türel konuşması sırasında, balıkçı barınağının yaparken çektikleri zorluklara değinerek hizmet etmenin zorluğunu anlattı. Uygun arazi bulunmasından gerekli prosedürlerin yerine getirmesine kadar yaşadıklarını aktaran Türel “Antalya’ya balıkçı barınağı kazandırmakla ilgili verdiğimiz emek tek başına bir kitap olur. Yani hizmet etmenin zor olduğuyla ilgili bir kitap yazılacak olsa inanın bu kitabın adı ‘Antalya Balıkçı Barınağı’ olurdu.” şeklinde konuştu.
Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Büyük Liman Balıkçı Barınağı’nda Antalyalı balıkçılar ile bir araya geldi. Balıkçılar Menderes Türel’i davul ve zurnayla karşıladı ve bir koç kesmek istedi. Koçun kesilmemesini rica eden Türel, kendisinin ziyaretleri sırasında kurban kesilmesini istemediğini belirtti. Türel “onu kesmeyelim. Hayırlı bir yere verelim” diyerek koçun bir hayır kurumuna gönderilmesini istedi.
Kahvaltının ardından yapılan konuşmalarda, balıkçı barınağının belediye başkanı olduğu dönemde Menderes Türel tarafından yapıldığı anlatıldı. Balıkçılar yaptığı hizmetler için Türel’e teşekkür etti. Menderes türel ise konuşmasında, seçimden seçime vatandaşlar ile bir araya gelen siyasetçilerden olmadığını ifade ederek, “Belediye Başkanıydık buralarda geldik sizinle beraber olduk, sonra sade vatandaş olduk buralardaydık, vekil olduk buralardaydık şimdi de buralardayız. Allah ömür verdiği kadar sizlerin arasında yine birlikte olacağız.” dedi.
BALIKÇI BARINAĞI YAPARKEN YAŞADIKALARIMIZ KİTAP OLUR
Amaçlarının Antalya’ya hizmet olduğunu ifade eden Menderes Türel balıkçı barınağını kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Barınağı Antalya’ya kazandırmak için çok çalıştıklarını ve bir çok engelle karşılaştıklarını dile getiren Türel, “Antalya’ya balıkçı barınağı kazandırmakla ilgili verdiğimiz emek tek başına bir kitap olur. Yani hizmet etmenin zor olduğuyla ilgili bir kitap yazılacak olsa inanın bu kitabın adı ‘Antalya Balıkçı Barınağı’ olurdu.” şeklinde konuştu.
Balıkçı barınağını yapmak için dönemin Valisi Alaattin Yüksel ile birlikte harekete geçtiklerini dile getiren yaşadıkları zorlukları anlattı. Balıkçı barınağı yapacak bir yerin bulunmasının bile kendilerini çok zorladığını dile getiren Türel “Balıkçı barınağı yapmak için yola çıktığımızda, 640 kilometre sahili olan Antalya’da balıkçı barınağı yapılabilmeye uygun bir sahil kenarı bulamadık. İnsanın ‘Nasıl bulamazsınız?’ diyesi geliyor. Gerçekten bulamadık. Nereye gitsek karşımıza bir sorun çıktı. Tam buluyoruz burası olur diyoruz, orası milli park çıkıyor. Tam şurası olur diyoruz, orası orman çıkıyor. Tam başka bir yer olur diyoruz oradan da kelaynak kuşları geçiyormuş arada sırada, ondan olmaz dediler.” dedi.
Balıkçı Barınağı yapılan yeri tesadüfen kendisinin bulduğunu aktaran Türel, Kemer’e gelip giderken, duble yol çalışması yapan Karayollarının bu bölgeye dolgu yaptığını gördüğünü anlattı. Hemen harekete geçtiğini, milli park ve orman olma özelliği olmayan bölgeye barınak yapmak için çalışmalara başladığını ifade eden Türel, Anıtları Koruma Kurulu’nun bura ilgili de “Yapılamaz” kararı aldığını kaydetti. Anıtlara müracaat ederek yeniden değerlendirilmesini istediklerini dile getiren Türel Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi ile temasa geçerek burada barınak yapmaya engel olmadığına dair bilimsel raporları aldıkları ifade etti.
Türel “Burada 2 dakika da anlattığıma bakmayın bunları aşmak yıllar sürdü” dedi.

Etiketler:

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle