Hoşgeldiniz  

Mehmetçik Cep Telefonuna Kavuştu

SEMİH KÖKEN | 12 Mayıs 2015 | Gündem, Yaşam A- A+

TSK ile özel bir anlaşma yapan Turkcell’in ücretsiz sunduğu Askercell ile Mehmetçik artık, belirlediği 7 telefon numarasıyla görüşebilecek.

TSK ile özel bir anlaşma yapan Turkcell‘in ücretsiz sunduğu Askercell ile Mehmetçik, belirlediği 7 telefon numarasıyla saat 18.00 – 08.00 arasında görüşebiliyor. Askerler telefonu nöbet yerine götüremiyor.

Vatani görevini yerine getiren er ve erbaşların cep telefonu özlemi son buldu.Genelkurmay Başkanlığı‘nın cep telefonu uygulama emri tüm birliklere gönderildi. Artık Mehmetçikler mesai saatleri dışında, ücretsiz şekilde görüşebiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile özel bir anlaşma yapan Turkcell, Mehmetçiklere Askercell hizmetini ücretsiz sunuyor. Uygulamaya göre Askercell özellikli hat sahibi askerler önceden belirledikleri 7 telefon numarasıyla saat 18.00 – 08.00 arasında görüşme yapabiliyor. Bu numaraların 5’inin yurtiçi cep telefonu olması gerekiyor. Diğer iki numara ise sabit telefon ya da yurtdışı telefon numarası olabiliyor.

İNTERNETE ERİŞİM YOK

Askercell hattının data özelliğinin kapalı olması nedeniyle internete erişim mümkün değil. Askerler mesai saatleri dışında nöbet tutsa da telefonu nöbet yerine götüremiyor. Askercell hattı tüm telefonlara uyumlu olsa da TSK, Mehmetçiklerin kullanabilecekleri telefonlar için belirli sınırlamalar getirdi. Akıllı telefonlar ile radyo, ses kaydı, fotoğraf ve video çekme özelliği olan telefonların kullanılması yasak.

KODLANARAK DENETLENECEK

Komutanlar, Mehmetçiğin telefonundaki hakkın Askercell olup olmadığını denetlemek istediğinde *199# numarasını kodluyor. Bu kodlama yapıldığında Askercell’in aktif olup olmadığı görülebiliyor. (Kaynak: Habertürk)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle