Hoşgeldiniz  

Mavi Bayrak Alan Plaj, Marina ve Yatlar Belli Oldu

Semih Köken | 11 Mayıs 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Mavi Bayrak Alan Plaj, Marina ve Yatlar Belli Oldu

TÜRKİYE Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) 2017 yılında mavi bayrak verilen 454 plaj, 22 marina ve 13 yat belirlendiğini açıkladı.

TÜRÇEV’den yapılan yazılı açıklamada 454 plaj, 22 marina ve 13 yatta mavi bayrak dalgalanacağı, Antalya‘nın 200 ve Muğla‘nın 101 mavi bayrak ile lider iller olduğu bildirildi. Bu yıl mavi bayrak sayısının arttığı Türkiye‘de kazanan tesis ve yatların ödüllerinin haziran ayında düzenlenecek törenle verileceği belirtildi. Türkiye‘nin dünyadaki sıralama sonuçlarının ise Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’na (FEE) üye olan 49 ülke ile birlikte açıklanacağı dile getirildi. Açıklamada, “Ülkemizde TÜRÇEV koordinasyonunda yürütülen mavi bayrak programı, uluslararası alanda Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı koordinasyonunda dünyada 49 ülkede uygulanıyor. Merkezi Danimarka Kopenhag‘ta bulunan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı, 2017 yılında mavi bayrak programını uygulayan diğer tüm ülkelerin ödüle hak kazanan plaj ve marina sayılarını 25 Mayıs’ta açıklayacağını bildirdi. Mavi Bayrak Programı uluslararası alanda 1987 yılında, ülkemizde ise 1993 yılında uygulanmaya başladı. Mavi Bayraklı plajlar önemli kriterlere sahiptir. Sezon içerisinde 15 gün ara ile deniz suyu analizleri yapılıyor. Ayrıca, plajı kullananların güvenliğini öngören cankurtaran bulunduruluyor, su sporları ile yüzme alanı ayrılıyor, acil durum planı, çevre yönetimi ve engellilere modern hareket olanakları sağlanıyor” ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin turizmde kalkınması ve uluslararası standartlara kavuşması için çaba gösterdiklerini söyleyen TÜRÇEV Başkanı Rıza Epikmen, artık mavi bayraklı tesislerin tercih edildiğini belirterek, “Mavi bayrak, tatil programı yapanların ve tur operatörlerinin aradığı, dünya çapında halk nezdinde en çok tanınan ve bilinen eko-etikettir. Bu özelliği ile ülkemizin turizm sektöründe ve uluslararası turizm pazarında ayrı bir yeri vardır. Bayrak sayısının çok olması, aynı zamanda plajlarımızın mikrobiyolojik açıdan temiz ve çevre yönetimi yönünden duyarlı olduğunun bir belgesidir. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı olarak, kıyılarımızda dalgalanan mavibayraklarımız ile 2017 yılında iyi bir sezon geçirilmesini dileriz” dedi.

ANTALYA VE MUĞLA MAVİ BAYRAK ZENGİNİ

Antalya 200, Muğla 101, İzmir 51, Aydın 27, Balıkesir 22, Çanakkale 11, Mersin 10, Samsun 6, Ordu 4, Tekirdağ 4, Kocaeli 4, Yalova 4,  İstanbul 2, Adana 2, Düzce 2, Kırklareli 1, Sakarya 1, Zonguldak 1 ve Van 1 mavi bayrağa sahip.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle