Hoşgeldiniz  

MANAVGAT BELEDİYESİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

Semih Köken | 08 Ağustos 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

MANAVGAT BELEDİYESİ TEMİZLİK  ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRDI

520 PERSONEL 7/24 GÖREVDE

Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz sezonunda artan yoğun nüfusa hizmet amacıyla kent genelindeki temizlik çalışmalarını hızlandırdı

 

Manavgat Belediyesi, turizm sezonun başlamasının ardından yaz nüfusu 1 milyon civarına ulaşan Manavgat’ta, kentin temiz ve hijyenik olması için 520 kişilik ekibiyle hizmet etmeye başladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilk olarak 106 mahallede “Süpürgeci” adı verilen görevlilerle sokak aralarını ve caddelerini temizliyor. Çöp toplama noktalarına çöpleri istifleyen süpürgeciler, daha sonra Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yıkama ekibiyle birlikte çöp toplama noktalarında deterjanlı ve sabunlu su ile yıkama çalışması yapıyor. Yıkama neticesinde hem bölgede pis sular akmıyor hem de etrafa kötü kokunun yayılması önleniyor.

 

PLANLI ve SAATLİ ÇALIŞMA

Manavgat Belediyesi’nce alınan karar doğrultusunda vatandaşlar çöplerini evlerinden 20.00 ile 22.00 saatleri arasında çıkarıyor. Planlı çalışmaları kapsamında temizlik işlerinin çöp kamyonları, akşam 21.30’dan gece 04.30’a kadar evlerin önünden çöpleri topluyor. Turizm bölgelerinde ise iş yerlerinin geç kapanması ve geç saatlere kadar hareketlilik olması nedeniyle çöp toplama saatleri gece 04.00’da başlayıp öğlen 12.00 arasına kadar devam ediyor. Ayrıca büyük mahallelerde haftanın her günü kurulan pazar yerlerini de özenle yıkayan Temizlik İşleri Müdürlüğü, bölgeyi tekrar kullanılabilecek hale getirene kadar temizlik işlerini sürdürüyor.

 

SÖZEN; DAHA TEMİZ BİR KENT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün özveriyle çalışan ekiplerinin, hem turizme hem de kente yakışır bir şekilde hizmet götürmek için iki kat performansla çalıştığını söyledi. Başkan Şükrü Sözen, “ Manavgat Belediyesi olarak 520 yol arkadaşımızla birlikte daha temiz bir kent için gece gündüz demeden çalışma gerçekleştiriyoruz. Gerek cadde ve sokaklarda görev yapan temizlik çalışanlarımız, gerekse çöp toplama ve yıkama ekibimiz, büyük bir özveriyle kentimizi yaşanılabilir bir yere dönüştürmek amacıyla hizmet veriyor. Bizler, kentimizi her anlamda güzel ve temiz tutmaya özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızdan da daha nezih bir ortamda hep beraber yaşayabilmek adına kurallara uymalarını önemle rica ediyoruz. Daha temiz bir Manavgat için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle