Hoşgeldiniz  

MAKÜ’de bölgenin en büyük spor eğitim merkezi kuruluyor

Semih Köken | 17 Temmuz 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

MAKÜ’de bölgenin en büyük spor eğitim merkezi kuruluyor

MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı MAKÜ’nün bölgenin en büyük Sporcu Eğitim ve Kamp Merkezi, hayvancılık ve hayvancılığa dayalı sanayi alanında pilot üniversite seçilmesi ve bu konuda yürütülecek proje ile üniversitenin genel çalışmalarıyla ilgili Antalya’da tanıtım toplantısı düzenledi.

 

Ramada Otel’deki toplantıda Prof. Dr. Adem Korkmaz, Alternatif Sporlar, Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi’nin toplam 41 bin 824 metrekare kapalı alana sahip iki yapıdan oluştuğunu söyledi. Bölgenin en büyüğü olacak spor kompleksinde basketbol, voleybol ve hentbol sahaları, yağlı güreş ve diğer güreş salonları, masa tenisi, step aerobik, atletizm ve jimnastik, serbest jimnastik, badmington, uzak doğu sporları, halk oyunları ve kondisyon salonu yer aldığını söyleyen Prof. Dr. Korkmaz, içerisinde efor test ünitesi, fizik tedavi, hidroterapi ve sporcu beslenme analiz birimlerinin yer aldığı Spor Sağlık Merkezi’nin de bu kompleks içinde hizmet vereceğini kaydetti.

 

Derslik, konferans salonu ve ofislerin de bulunduğu 10 bin izleyici kapasiteli stadyumun da bu komplekste yer alacağını belirten prof. Dr. Korkmaz, “Olimpik özelliklerde inşa edilecek stadyum, atletizmden futbola kadar çok sayıda ulusal ve uluslararası spor müsabakasına ev sahipliği yapabilecek. Bu spor kompleksine ilerleyen yıllarda motor sporlarıyla dağ bisikleti pistleri de eklenecek. MAKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Alternatif Sporlar Sporcu Eğitimi ve Kamp Merkezi’nin bu güçlü altyapısında Türkiye’nin göğsünü kabartacak sporcuları yetiştirecek. MAKÜ çeşitli dallarda ünlü sporcuların uğrak yeri haline gelecek ve Burdur yerli ve yabancı spor adamları, profesyonel kulüp ve takımların haftalarca kamp yaptığı şehir olacak” dedi.

 

HAYVANCILIĞIN MERKEZİ

 

Bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşması ve ihtisaslaşması projesi hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Korkmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016’da açıkladığı 5 üniversite arasında ilk sırayı alarak, hayvancılık ve hayvancılığa dayalı sanayi alanında pilot bir üniversite olan MAKÜ’nün sektör-üniversite işbirliğini oluşturan bir model olarak çalışmalarını devam ettirdiğini kaydetti. 1 milyon liralık projede üretim aşamasına geçildiğini anlatan Prof. Dr. Korkmaz, “Hayvan Hastalıkları Tanı Merkezi’ni kurduk. Bu merkez özellikle tanı kiti üzerinde, hayvan hastalıkları teşhisinde ekonomik ar-ge altyapısını oluşturuyor. Yine 4 milyon liralık proje olan Süt Teknolojisi Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ni kurma çalışmalarımız var. Burdur’da üretilen sütün sağlıklı şekilde tüketiciye ulaştırılması ve sektörde marka yaratılması için başlatılan proje kapsamında sütün ambalajlanıp taşınması ve raf ömrü sorunları üzerinde çalışmalar yapılacak merkezin temel hedefi, mikrobiyolojik sorunlara ve işletme sorunlarına çözüm bulmaktır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle