Hoşgeldiniz  

Kumluca’daki orman yangınlarında zarar görenlere destek için yardım kampanyası

Semih Köken | 30 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kumluca’daki orman yangınlarında zarar görenlere destek için yardım kampanyası

ANTALYA’nın Kumluca İlçesi’nde orman yangınlarında ev, sera ve bahçeleri zarar görenlere destek için yardım kampanyası başlatıldı.

Kumluca’ya bağlı Erentepe Mahallesi’nde başlayıp Belen, Toptaş ve Sarıkavak mahallelerinde etkili olan, pazar günü de Adrasan’da başlayıp Yeşilköy ve Yazır mahalleleriyle Olimpos Mevkii’nde yaşanan orman yangınlarında çok sayıda ormanlık alanın yanında ev ve eklentileri ile sera ve bahçeler zarar gördü, hayvanlar telef oldu. 650 dekara yakın alanın yandığı, güçlükle söndürülen yangının ardından hasar tespit çalışmaları sürerken, yangından zarar görenler için Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde yardım kampanyası başlatıldı.

Kumluca Toptancı Hali’ndeki kampanyaya Kaymakam Polat Kara, Belediye Başkanı AK Partili Hüsamettin Çetinkaya, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve hayırseverler katıldı. Burada konuşan Kaymakam Kara, yangından etkilenenlerin maddi ve manevi zararının devlet tarafından karşılanacağını belirterek, ancak toplum olarak birlik ve beraberliği gösterme, dayanışma ve acıları paylaşma adına; yangından etkilenmeyen vatandaşların da destek olma çağrılarına duyarsız kalmayarak yardım kampanyası başlattıklarını söyledi.

AMAÇ YARDIM YAPMAK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEK

Belediye Başkanı Çetinkaya da yangınların ilçeye büyük zararlar verdiğini anlatırken, tüm Türkiye’nin bu olaydan etkilendiğini aktardı. Toplumsal kültürde sevinç ve üzüntülerin paylaşılması gibi hasletler olduğuna dikkati çeken Başkan Çetinkaya, toplumu ayakta tutan en önemli özelliğin de bu güzel duygu ve düşünceler olduğunu kaydetti. Kaymakamlık öncülüğünde başlattıkları kampanyadaki amacın maddi anlamda yardım yapmak isteyenlere fırsat vermek olduğuna işaret eden Başkan Çetinkaya, “Kampanya boyunca toplanacak nakdi yardımları, yangında gerek konut gerekse bahçe anlamında zarar gören vatandaşlarımıza zararları oranında paylaştırmak istiyoruz. Bu da kısmen de olsa acıya ortak olma, zarar gören hemşehrilerimizin acısını paylaşma anlamında güzel bir faaliyet olacağı kanaatindeyiz” dedi.

BAYRAM ÖNCESİ DAĞITILACAK

Konuşmalar sonrası Müftü Vekili Lütfi İmamoğlu tarafından dua edilerek yardım kampanyasının startı verildi. Kampanyaya ilk bağışı Batı Antalya Tüccarlar Derneği Başkanı Hüseyin Güven 10 bin lira ile yaptı. Daha sonra ilçede faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları, sebze ve meyve komisyoncuları ile hayırsever de kampanyaya maddi destekte bulundu. Kampanya kapsamında Ziraat Bankası Kumluca ve Mavikent şubeleri ile Halk Bankası Kumluca Şubesi’nde hesap açıldığı belirtildi. Kampanya kapsamında toplanan nakdi yardımların Ramazan Bayramı öncesi yangından etkilenenlere zararları oranında dağıtılacağı kaydedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle