Hoşgeldiniz  

Kumluca Arena görücüye çıktı

Semih Köken | 18 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kumluca Arena görücüye çıktı

KUMLUCA Belediyesi tarafından Karatepe Stadı’nın yerine yapılması planlanan, içerisinde çok amaçlı sportif etkinlik alanları bulunan ‘Kumluca Arena’ için proje bilgilendirme toplantısı yapıldı.
KUMLUCA BELEDIYESI TARAFINDAN KARATEPE STADI'NIN YERINE YAPILMASI PLANLANAN, ICERISINDE COK AMACLI SPORTIF ETKINLIK ALANLARI BULUNAN 'KUMLUCA ARENA' ICIN PROJE BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:KUMLUCA-DHA)
Kumluca Belediyesi tarafından yapılması planlanan Kumluca Arena için gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve bazı birim müdürleri ile birim çalışanları katıldı.
KUMLUCA BELEDIYESI TARAFINDAN KARATEPE STADI'NIN YERINE YAPILMASI PLANLANAN, ICERISINDE COK AMACLI SPORTIF ETKINLIK ALANLARI BULUNAN 'KUMLUCA ARENA' ICIN PROJE BILGILENDIRME TOPLANTISI YAPILDI.(FOTO:KUMLUCA-DHA)
Kumluca Arena için örnek proje hazırlayan mimar Muhammet Çiftci, projenin yaklaşık 22 bin 650 metrekare alan ve 10 bin kişi kapasiteli olarak tasarlandığını söyledi. Çok amaçlı tasarlanan Kumluca Arena’nın içerisinde restoranlar, mağazalar, büfeler, spor salonları, kapalı otopark gibi alanları barındırdığını aktaran Çiftci, “Kumluca Arena projemizde, futbol sahası, her türlü sosyal ve kültürel etkinlik yapmaya elverişli olarak tasarlandı. Özellikle bölgemizin kültürel mirası olan güreşlerimiz ve festival etkinlikleri çok rahat şekilde yapılabilecek. Arenanın çatısı silikon kaplama fiberglas membran olarak kapatılacak. Tesisin dış görüntüsü Kalekule ve yeni yapılan cami inşaatı ile bir bütünlük sağlayacak şekilde tasarlandı” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da mevcut stadın yapılan etkinliklerde yetersiz kaldığını belirterek, bu konuda her yönüyle modern ve işlevselliği çok bir stada ihtiyaç olduğunu söyledi. Tasarımı yapılan Kumluca Arena’nın da bu şekilde çok amaçlı olarak planlanması gerektiğine dikkati çeken Başkan Çetinkaya, “Yapılan örnek proje Kalekule ve cami inşaatıyla birbirini tamamlayacak şekilde hazırlanmış. Daha farklı neler yapılabilirliğini hep birlikte tartışarak, fikir alışverişinde bulunarak ortaya koyacağız. Burada en önemli unsur mevcut yapılara görüntü kirliliği oluşturmadan stadın bir tamamlayıcı unsur olarak ve çok amaçlı yapılmasını sağlamak. Güzel bir proje olmuş, inşallah tamamlandığında ilçemizin çehresini değiştirecek, marka şehir olmasına katkı sağlayacak güzel bir proje olur” diye konuştu.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle