Hoşgeldiniz  

Kuddusi Müftüoğlu: İlave yardımcı hakem uygulaması devam ediyor

Semih Köken | 04 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kuddusi Müftüoğlu: İlave yardımcı hakem uygulaması devam ediyor

(DHA)- MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, ilave yardımcı hakem uygulamasının ilk yarıda çok konuşulduğunu belirterek, “Biz de değerlendirmelerimizi yaptık. Sezonun ikinci devresinde istediğimiz şekilde giderse devam edeceğiz” dedi.

MHK’nın 2015-2016 sezonu devre arası semineri, Antalya’da Belek Turizm Bölgesi’ndeki bir otelde başladı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıların ilkinde MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, hakemlere konuştu. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müftüoğlu, kış seminerine 43 hakem, 12 de ilave yardımcı hakem olmak üzere 55 hakemin katıldığını söyledi. Seminerde ilk yarıda hakemlerde tespit edilen eksikliklerin 5 ana başlıkta toplandığını anlatan Müftüoğlu, “Bunlarla ilgili 4 gün boyunca çalışmalarımız devam edecek. Ana başlıklarımız elle oynama, ihtarlar, disiplin uygulamaları, itirazlar, oyuncularla iletişim” diye konuştu.

İLK YARIDA BAZI AKSAKLIKLAR YAŞADIK

Hakemlerin oyuncularla iletişimine çok dikkat ettiklerini vurgulayan Müftüoğlu, “Hakemlerimize iletişim konularında dikkatli ve çok iyi olması için derslerde kendilerine göstereceğiz. İlk yarıda bazı aksaklıklar yaşadık. Hakemlerin oyuncularla iletişimi konusunda eksikliklerini kendilerine aktaracağız” dedi.

DEVAM EDECEĞİZ

İlave yardımcı hakem uygulamasının ilk yarıda çok konuşulduğuna değinen Müftüoğlu, uygulamanın devam edeceğini söyledi. MHK olarak ilave hakem uygulaması hakkında değerlendirme yaptıklarını belirten Müftüoğlu, “12 arkadaşımız diğer hakemlerle birlikte seminere alınacak ve takım oluşturmaya çalışıyoruz. İlave yardımcı hakem konusu ilk yarıda konuşuldu. Biz de değerlendirmelerimizi yaptık. Sezonun ikinci devresinde istediğimiz şekilde giderse devam edeceğiz” diye konuştu.

FIFA KOKART TÖRENİ

TFF Kış Seminerleri kapsamındaki MHK Kış Semineri’nde perşembe günü saat 13.00’te FIFA kokart töreni yapılacak. Tören sonrası MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg ve Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin’in ‘Önemli Konular ve İkinci Yarı Öncesi MHK Talimatları’ konulu sunumu gerçekleştirilecek.

TEMSİLCİLER KURULU SEMİNERİ YARIN

TFF Temsilcileri Kurulu’nun Klasman Temsilcileri Semineri 5-6 Ocak’ta, Üst Klasman ve Federasyon Güvenlik Akreditasyon Temsilcileri Semineri ise 6-7 Ocak günleri yapılacak. Temsilciler Kurulu Devre Arası Semineri’nde, temsilciler açısından sezonun ilk yarısının değerlendirilmesi ve iletişim konularında bilgilendirme ve eğitimler yapılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle