Hoşgeldiniz  

Köse; “Bu sistem Erdoğan sonrası için gerekli”

Semih Köken | 22 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Köse; “Bu sistem Erdoğan sonrası için gerekli”

Elmalı’da AK Parti Gençlik Kolları, MÜSİAD ve öğrencilerle bir araya gelen Milletvekili Köse, yeni hükümet sisteminin ülkenin geleceği için hazırlandığını söyledi.

Referandum ziyaretleri kapsamında Elmalı İlçesi’ni ziyaret eden AK Parti Antalya Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Mustafa Köse, ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi. Akdeniz Üniversitesi Elmalı Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Köse, Müstakil Sanayi İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği toplantıya katıldı. AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği geniş katılımlı toplantıya da katılan Köse, 16 Nisan’da neden Evet denilmesi gerektiğini açıkladı.

Muhalefetin iddia ettiği gibi bu sistemin krallık, tek adamlık falan getirmediğini belirten Milletvekili Mustafa Köse, “Muhalefet de söylüyor; Ne istediniz de yapamadınız” diye. Bugün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isteyip de yapamayacağı bir şey var mı? Yeni Hükümet sistemi asıl Recep Tayyip Erdoğan sonrası için gerekli. 15 yıldır unuttuğumuz koalisyonlar dönemine, istikrarsız hükümetlere geri dönmemek için 16 Nisan’da yapılacak referandumda Evet demeliyiz” dedi.

Geçmişteki siyasi çekişmelerden örnekler veren Köse, “1980’de 115 kez toplanan meclis cumhurbaşkanını seçemedi. Sağ-sol kavgaları ve sonunda darbe oldu. Darbe sonrası Turgut Özal ile tek parti döneminde ülkemiz refaha kavuştu. Özal Cumhurbaşkanı oldu ve ANAP’ın başına Mesut Yılmaz’ı geçirdi. Özal ile Yılmaz arasındaki anlaşmazlıkları biliyoruz. Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı olunca yerine Tansu Çiller’i getirdi. Ancak onlar arasında da kısa süre sonra anlaşmazlık çıktı. Ecevit, Cumhurbaşkanlığı için Ahmet Necdet Sezer’i önerdi ve Sezer Cumhurbaşkanı oldu. Bunların kavgasını da biliyoruz” diye konuştu.

Bu kavgaların hepsinin ülkeyi ekonomik krize sürüklediğini vurgulayan Köse, “Ülkemizde siyasi krizler, ekonomik krizleri de beraberinde getirdi. Koalisyonlar dönemlerini hatırlayın. Koalisyonlar, ülkemizin geri gitmesini, yatırımların durmasına neden oldu. Adnan Menderes,  Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan dönemlerinde yani tek parti iktidarlarında ülkemiz büyüdü ve gelişti. İşte Cumhurbaşkanlığı sistemi, koalisyonlar dönemini ortadan kaldıracak. Halkın büyük çoğunluğunun oyunu alan kişi iktidar olacak ve 5 yıl ekibiyle birlikte ülkeyi yönetecek. Koalisyon yok, erken seçim yok” şeklinde konuştu.

Yeni sistemde bugün yargılanamaz, sorgulanamaz olan Cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırıldığını belirten Milletvekili Köse, bugün cumhurbaşkanının yaptığı hiçbir işten yargılanamadığını, yeni sistemde ise yaptığı her işten yargılanabileceğini söyledi. Gençlerin yeni hükümet sistemi ve Anayasa değişikliği ile ilgili sorularını da cevaplayan Köse, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile daha büyük ve güçlü bir Türkiye olacağını sözlerine ekledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle