Hoşgeldiniz  

Köpeklere köpüklü banyolu serinlik

Semih Köken | 06 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Köpeklere köpüklü banyolu serinlik

KONYAALTI Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kedi ve köpekler sıcak yaz günlerinde tavan vantilatörleri ve köpüklü banyo seanslarıyla serinletiliyor.

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü Sokak Hayvanları Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sevimli konuklarının sıcaktan etkilenmemeleri için özel önlem alınıyor. Hava sıcaklığının 37- 40 derece arasında değiştiği Antalya’da köpek ve kedi barınakları sık sık sulanıyor. Güçlü havalandırma fanları ve tavan vantilatörleri yardımıyla barınaklardaki hava sıcaklığı 30- 33 derece düzeyinde tutuluyor. Özellikle hava sıcaklığının 40 derecenin üstüne çıktığı zamanlarda köpekler için özel banyo seansları yapılıyor.

KÖPEKLERE ÖZEL BANYO

Konyaaltı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner hekim Hüseyin Mutlu Karacaoğlu, veteriner hekim Nilay Vurkaç ve çalışanlar kedi ve köpeklerin konforu için her ayrıntıyı düşündüklerini söyledi. Aşırı sıcak günlerde köpek ve kedilerin bunaldığını anlatan Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Mutlu Karacaoğlu, barınağın içini sürekli soğuk suyla yıkayarak serin tutmaya çalıştıklarını söyledi. Köpeklerin bulunduğu barınakta 2 havalandırma fanı bulunduğuna değinen Karacaoğlu, “İçerisi serin tutuluyor. Kediler için de tavana vantilatör asıldı. Gün boyunca çalıştırılıyor. Sıcaktan dolayı terleyen köpeklerin mantar kapma riski yüksek. Bu nedenle onları düzenli şekilde banyo yaptırıyoruz” dedi.

KEDİLERE VANTİLATÖRLÜ SERİNLİK

Köpeklerin serinlik banyosunu yaptıran veteriner hekim Nilay Vurkaç özel şampuanlarla yıkanan hayvanları soğuk suyla duruladıklarını söyledi. Köpeklerin bu anlara bayıldığını anlatan Nilay Vurkaç, şöyle konuştu:

“Misafirlerimizi deri mantarı ve parazitlerden bu şekilde koruyoruz. Özellikle derisi kat kat olan ‘Shar- Pei’ cins köpeğimizin bu tür hastalıklara yakalanma riski yüksek. Bu nedenle sıcak günlerde sık sık banyo yaptırıyoruz. Merkezde rehabilitasyonları yapılan diğer köpeklerimiz de banyo yaparak serinliyor, parazitlerinden kurtuluyor. Kedileri yıkamak yerine ise vantilatörlerin yanı sıra barınakları sulayarak serinletiyoruz.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle