Hoşgeldiniz  

Konyaaltı’nda öğrencilere yurt

Semih Köken | 17 Ağustos 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı’nda öğrencilere yurt

KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek Zübeyde Hanım Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nda inceleme yaptı.

KONYAALTI BELEDIYE BASKANI MUHITTIN BOCEK, YENI EGITIM-OGRETIM DONEMINDE HIZMETE GIRECEK ZUBEYDE HANIM YUKSEKOGRENIM KIZ OGRENCI YURDU'NDA INCELEME YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Konyaaltı Belediyesi, kız öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak üzere Liman Mahallesi’nde Kız Öğrenci Yurdu açıyor. Liman Mahallesi 24. Sokak’ta 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak yurtta 4 kişilik odalar, 7/24 gece görüş kameralı güvenlik sistemi, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, internet, ısıtma ve soğutma sistemi, etüt odaları, çamaşır yıkama ve ütü odası, dinlenme odaları, 48 kişilik yemekhanesi, mescit ve Akdeniz Üniversitesi’ne servis imkanı bulunuyor.

 

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Zübeyde Hanım Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nun hizmete hazır olduğunu söyledi. Başkan Böcek, Antalya’da öğrenci sayısının her geçen yıl arttığına dikkati çekerek, “Öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak sosyal belediyeciliğin gereklerinden biridir. Biz de özellikle kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını karşılamak üzere Liman Mahallemizde yurdumuzu hizmete açıyoruz. Yurdumuzda bir öğrencinin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bütün hizmetlerimiz bulunacak. 4 kişilik odalar, ısıtma-soğutma sistemi, 24 saat güvenlik, etüt odaları, sabah ve akşam yemeği ve servis imkanı ile öğrencilerimiz evleri gibi sıcak bir yuvaya kavuşacak” dedi.

 

Başkan Muhittin Böcek, özellikle şehir dışından gelen öğrenciler için yurdun önemine değinerek, “Ailelerimiz kız çocuklarını gönül rahatlığı ile belediyemize teslim edebilecek. Öğrencilerimiz üniversite eğitimlerini alırken, ailelerin gönlü rahat olacak. Belediyemizin kültür-sanat etkinlikleriyle öğrencilerimiz hem eğitimlerini alacaklar, hem de sosyal aktivite yapma imkanı da bulacak. Kız Öğrenci Yurdumuza kayıtlar başladı. Bu yurt Antalya’da önemli eksikliği kapatacak” diye konuştu.

 

Konyaaltı Belediyesi Zübeyde Hanım Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’na kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, öğrenci belgesi, sabıka kaydı, nüfus cüzdanı, sağlık raporu, fotoğraf ve ikametgah belgesi ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilir.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle