Hoşgeldiniz  

Konyaaltı’na ‘atık geri dönüşüm’ merkezi

Semih Köken | 02 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı’na ‘atık geri dönüşüm’ merkezi

KONYAALTI Belediyesi tarafından inşa edilen 1000 metrekare alana kurulan atık getirme merkezinin inşaat çalışmalarını tamamladı.
KONYAALTI BELEDIYESI TARAFINDAN INSA EDILEN 1000 METREKARE ALANA KURULAN ATIK GETIRME MERKEZININ INSAAT CALISMALARINI TAMAMLADI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Konyaaltı Belediyesi, 14 farklı atığın yerinde ayrıştırılıp depolanabileceği tesisi hizmete açıyor. Zümrüt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü şantiyesi içersinde bin metrekare arazi üzerine projelendirilen birinci sınıf atık getirme merkezinin inşaat çalışmaları iki ayda bitirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tebliği ile yerel yönetimlerin sorumlu olduğu merkez, Antalya’da ilk kez Konyaaltı Belediyesi bünyesinde hizmete açılıyor.

ATIK GETİRME MERKEZİ TAMAMLANDI

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, atık getirme merkezi ile kaynağında ayrı toplanan geri kazanılabilir atıkları diğer atıklarla karıştırmadan depolayıp geri dönüşüm merkezlerine göndermeyi amaçladıklarını ifade etti. Başkan Böcek, şöyle konuştu:

“Tasarımsal özellikleriyle de doğa dostu olan atık getirme merkezi, çatı kısmında yer alan 100 kW gücünde panellerle enerjisini güneşten elde ediyor. Böylece toplanan atıkları geri dönüştürerek elde ettiğimiz ekonomik değerin yanı sıra, kendi elektriğimizi üreterek de tasarruf sağlıyoruz. Bu tesisle hem doğayı koruyoruz, hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz.”

GÜNDE 35 TON AMBALAJ ATIĞI TOPLUYORUZ

Öte yandan ambalaj atığı çalışmaların aralıksız sürdüğünü de ifade eden Başkan Böcek, geçtiğimiz günlerde bu alanda kullanılan araç sayısını da artırdıklarını söyledi. “Geleceği düşünüyoruz; geri dönüştürüyoruz” sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Başkan Muhittin Böcek, 4 sıkıştırmalı toplama, 3 kontrol ve 1 de denetim olmak üzere 8 araç filosuyla Konyaaltı’nda geri dönüşümün başarıyla yürütüldüğünü bildirdi. Başkan Böcek, günlük ortalama 35 ton atık ambalajın geri dönüşüme kazandırıldığını vurguladı. Otel, okul, hastane, konut ve marketler olmak üzere 400 ayrı noktada geri dönüşüm uygulamasının yürütüldüğünü dile getiren Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak yılın ilk altı ayında 5 bin 494 ton ambalaj atığı topladıklarını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle