Hoşgeldiniz  

Konyaaltı Sahili projesi ihaleye çıkacak

Semih Köken | 19 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı Sahili projesi ihaleye çıkacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Meclisi temmuz ayı devam oturumunda, dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nın yeni projesi için belediye encümenine yetki verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye temmuz ayı olağan meclisinin devamı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin öncesinde Ak Parti, CHP ve MHP gruplarının ortak imzasıyla darbe girişimine karşı bildirge okundu. Bildirgenin ardından darbe girişiminde şehit olanlar için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

KONYAALTI SAHİLİ PROJESİ İHALEYE ÇIKACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin projesini hazırladığı Konyaaltı Sahili’nin ihaleye çıkarılması için belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı sahilinin belediye tarafından Hazineden 30 yıllığına kiralandığını belirterek, avam projesi hazırlanan Konyaaltı sahili için açık ihale yapacaklarını anlattı.

ULUSLARARASI PROJE

CHP grup sözcüsü Cansel Çevikol, Konyaaltı projesi ihalesinin 20 yıllığına Konyaaltı Belediyesi’ne verilmesini istediklerini belirtti. Başkan Menderes Türel ise ihalenin herkese açık olduğunu ifade ederek, “Konyaaltı Belediyesi’nin bu projenin maliyetine yetecek kadar ciddi bir projesi olduğunu bilmiyordum. İhale herkese açık. Konyaaltı Belediye’miz de ihaleye katılabilir” dedi. Projenin uluslararası olduğunu ifade eden Menderes Türel, sahil kısmında kalan yolu projeyle trafiğe kapatacaklarını, alanda kontrollü trafik sağlayacaklarını kaydetti. Projenin yayalara yönelik olacağını vurgulayan Türel, “Halkın her kesiminin yararlanacağı bir proje hazırladık” dedi.

KIRCAMİ İÇİN BİR PLAN DAHA GEÇTİ

Muratpaşa Belediyesi’nin Kırcami için hazırladığı 1/1000 ölçekli plan da meclisten oy birliğiyle geçti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, planın bölge halkına hayırlı olmasını diledi. Kırcami planlarında son aşamaya geldiklerini belirten Başkan Menderes Türel de, “Alt ölçeklerini hazırlayan Muratpaşa Belediye’mizle ortak irademiz birleşince mutlu sona yaklaştık. Kırcami planlarımız Antalya’ya hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇEVRE DEĞERLERİ KORUNUYOR

Antalya’nın geleceğinin planlanmasında çok hassas olduğuna dikkati çeken Başkan Menderes Türel, tarım alanlarının korunmasında hassas olduklarını söyledi. Türel, “Projelerde çevre değerlerinin korunduğunu düşünüyorum. Betonlaşma lafı mazide kaldı. Planlama yapmamız lazım. En kötü plan, plansızlıktan iyidir. Planlama yapmazsak gecekondulaşma olacaktır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle