Hoşgeldiniz  

Konyaaltı kan verdi

Semih Köken | 30 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Konyaaltı kan verdi

KONYAALTI Belediyesi geleneksel hale gelen kan bağışı kampanyasının 12’ncisini gerçekleştirdi.

Konyaaltı’nda köyden kente geçişi simgeleyen geleneksel kan bağışı kampanyasının 12’ncisi gerçekleştirildi. Belediye binasındaki etkinliğe Başkan Muhittin Böcek, belediye personeli, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Kan verme formunu doldurduktan sonra sağlık kontrolünden geçen Başkan Böcek, sedyeye yatarak kan verdi.

Örnek sosyal bir projeyi 12 yıldır sürdürdükleri için mutlu olduklarını belirten Muhittin Böcek, “Duyarlı vatandaşlarımız sayesinde, bir can üç can kurtarıyor. Kan verince hem daha sağlıklı olunuyor hem de can kurtarılıyor. 8 binli nüfuslardan 200 binli nüfuslara gelen Konyaaltı’nda Kızılay’a destek veriyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kızılay Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi’nin 145 bin ünite kana ihtiyaç duyduğunu ve geçen yıl merkez olarak 107 binini karşıladıklarını dile getiren Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Haluk Uyanık, “Kan alma yetkisine sahip hastanelerle birlikte bu ihtiyaç karşılanıyor. Organ bağışının ve sağlık turizminin yoğun olması ve sürekli kan ihtiyacı olan talasemi, onkoloji hastalarının olması nedeniyle ihtiyaçlar artacaktır. Bu nedenle de bu oranların üstüne çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.

KONYAALTI BELEDIYESI GELENEKSEL HALE GELEN KAN BAGISI KAMPANYASININ 12'NCISINI GERCEKLESTIRDI. FOTO:ANTALYA-DHA)
Kızılay Batı Akdeniz Kan Merkezi Müdürü Dr. Haluk Uyanık katkılarından dolayı Başkan Böcek’e çiçek takdim etti.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle