Hoşgeldiniz  

Kızıltoprak’a yeni muhtarevi

Semih Köken | 25 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kızıltoprak’a yeni muhtarevi

Kızıltoprak Mahallesi Muhtarevi’nin açılışında konuşan Başkan Türel, “Siyaset seçim zamanı yapılır. Hizmet zamanı yapılmaz. O yüzden ben Antalya’nın hizmeti noktasında bu birlik ve beraberliği sağlamanın Antalya’nın menfaatleri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kızıltoprak Mahallesi Muhtarevi, törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal,  belediye bürokratları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Muhtarlıkların ve muhtarların demokrasinin hücrelerini oluşturduğunu söyleyen Başkan Türel, “Onların oluşturduğu hücreler ile demokrasimiz ve demokrasinin kurumlarını oluşturuyor. Devletin vatandaşa açılan ilk kapısı, muhtarlıklarımız ve muhtarlarımız. Muhtarlarımızla sürekli iletişim içerisinde bir gönül bağıyla mesaimizi yürütüyoruz” dedi.
MUBİM’DE ÇÖZÜM YÜZDE 90
Yeni Büyükşehir Yasasıyla genişleyen Antalya’da sıkıntılarına hızlı cevap bulabilmek için teknolojik imkanları sonuna kadar kullandıklarını ifade eden Başkan Türel, “Muhtarlarımız ne zaman bana ulaşmak isteseler, her zaman onlarla irtibat kuruyorum. 640 km. sahil bandı olan, sınırları 2 bin kilometrekareden 21 bin kilometrekareye genişleyen Büyükşehir Belediyemizde muhtarlarımızın dertlerini ve sıkıntılarını iletmek için her seferinde belediyeye gelmeleri hem zaman kaybına neden oluyor, hem de hizmette verimi düşürüyor. O yüzden Türkiye’de ilk kez MUBİM adında bir yapılanmayı sağladık. Muhtarlar sorunlarını buradan iletiyor ve takibini yapıyorlar. Her sene muhtarlarla bir araya gelip, çalışmaları değerlendiriyoruz ve hizmetler noktasındaki eksiklerimizi görmeye çalışıyoruz. Bu toplantılarda MUBİM’e gelen müracaatların yaklaşık yüzde 90’ın üzerinde bir bölümünün mutlaka cevapladığımızı veya çözdüğümüzü görüyoruz. Bu çözülen sorunlar milletin, memleketin sorunlarıdır” dedi.
MUHTARLARA BİLGİSAYAR KURSU
Türel sözlerine şöyle devam etti: “Muhtarlarımız bizim elimiz ayağımız, gözümüz kulağımız, dilimizdir diye o yüzden söylüyoruz. Onların bize bir köprü oluşturmak suretiyle ulaştırması neticesinde biz de yol haritamızı, hizmet haritamızı belirlemeye çalışıyoruz. O yüzden muhtarlarımızın teknolojik olarak imkanlarının genişletilmesi çok önemli. Bu işe Büyükşehir Belediye başkanı olarak çok önem veriyorum. Bildiğiniz gibi Antalya’daki bütün muhtarlarımızı teknolojinin bütün imkanlarından faydalanması için eksikleri olanları bilgisayarlarla, bilgisayarı olanlarında sistemlerini geliştirerek çok önemli bir katkıda bulunduğumuzu düşünüyorum. Tabi muhtarlarımız espri yapıyorlar diyorlar ki; Başkanım bilgisayarları verdiniz de bir de ASMEK’te kurs aç bilgisayarlarla ilgili onunda kullanımını en iyi şekilde sağlayalım. Onu da yapıyoruz”.
MUHTARLARIN HİZMETİNİ ÖDEYEMEYİZ
Ak Parti’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevinde iken muhtarlar federasyonunun ziyaretinde 120 lira civarında olan muhtar maaşını 7 misli arttıracaklarını söylediğinde, kimsenin kendisine inanmadığını belirten Türel, “Şükürler olsun başardık.  Elbette böyle bir hizmetin karşılığı bu değildir, bunu ifade edeyim. Bunu biz ne kadar arttırırsak arttıralım, bu hizmetin karşılığının madden ölçülebilmesi mümkün değildir. Şimdi biliyorsunuz 1300 liraya yükseltildi. Bu bizim muhtarlıklara verdiğimiz önem açısından fevkalade önemlidir” diye konuştu.
KAVGALAR VATANDAŞI CEZALANDIRIR
Hizmet noktasında siyasi parti ayrımı yapmadığını ifade eden Başkan Menderes Türel, “Muratpaşa Belediye Başkanımız da burada. Birlikte olmaktan da büyük memnuniyet duyuyorum. Gıyabında konuşuyorum, böyle toplantılarda konuşuyorum, her yerde ifade ediyorum. Bizim tabi ki siyasi partilerin temsilcileri olarak belediye başkanlığı görevine gelmemiz sebebiyle siyasi rozetlerimizi belediyelerimizin kapısında bırakmak gibi bir alışkanlığımız var. Bunu özellikle hep ifade ettim. Bu sadece sözde kalmamak, bunu icraatlarda gerçekleştirerek yapıyoruz. Çünkü hizmet bizim en önemli önceliğimizdir. Bizler siyasi parti farkı gözetmeksizin hizmet ediyoruz. Bazen bakıyoruz aynı siyasi partinin içerisinde de ciddi şekilde çatışmalar geçmiş yıllarda Antalya da tanıklık ettik.  Dolayısıyla aynı ya da farklı siyasi partiler fark etmez bu çekişmelerin ve tartışmaların kavgaların bir tek sonucu vardır. Onun sonucu da vatandaşın bu noktada cezalandırılmasıdır. Dolayısıyla biz bunlardan uzak durmalıyız. Uzak durmayı başarabilmeliyiz. Türkiye de artık önümüzde 4 sene seçimsiz bir süreç konusu. Siyaset seçim zamanı yapılır. Hizmet zamanı yapılmaz. O yüzden ben Antalya’nın hizmeti noktasında bu birlik ve beraberliği sağlamanın Antalya’nın menfaatleri açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.
20 SENELİK HAYAL GERÇEKLEŞİYOR
Kızıltoprak Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz’ın, kendisini milletvekili olduğu dönemde sağlık ocağı için ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Türel, “O zaman bu 20 senelik sağlık ocağı rüyasını çözmek için bir takım girişimlerde bulunduk. Ama o girişimler yerel yönetimle birlikte neticeye kavuşacağı için Ankara’daki milletvekilliğim zamanında bunu çözebilme imkanım olmadı. Ama bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sağlık ocağı ile ilgili Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait arazinin 10 yıl boyunca kiralanması neticesinde şimdi bu projeyi tamamlıyoruz. Birkaç hafta içerisinde tamamlayıp ihalesine çıkacağız. 2 bin 237 metrekarelik alanda yapacağımız proje kapsamında toplum sağlık merkezi, aile sağlığı merkezi,  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ofislerinin olduğu ve KETEM’in olduğu bir merkez. Gerçekten adeta bir hastane teşekkülüne sahip bir sağlık ocağını Kızıltoprak Mahallesi’ne 20 senelik bir rüya olarak kazandırmış olacağız. Bir sene içerisinde de kurdelesini keseriz” dedi.

Konuşmaların ardından Kızıltoprak Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a plaket verdi. Muhtarevi kurdelenin kesilmesinin ardından hizmete açıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle