Hoşgeldiniz  

Kitaptaki gibi cinayet

Semih Köken | 04 Ekim 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kitaptaki gibi cinayet

ANTALYA’da pompalı tüfekle öldürüldükten sonra cesedi yakılan 25 yaşındaki Hulusi Gelişken cinayetiyle ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden M.C.’nin yazdığı ‘Ölümün nefesi’ adlı kitaptaki gibi cesedin iki kez yakıldığı ortaya çıktı.

Antalya Kirişçiler’deki ormanlık alanda 23 Haziran günü yürüyüş yapanlar, bir kuyudan ağır koku geldiğini fark edince durum jandarmaya bildirildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, cesedin kafasından pompalı tüfekle vurulduğunu ve yakıldığını belirledi. Yapılan incelemede cesedi bulunan kişinin Hulusi Gelişken olduğu belirlendi.

Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı’nın cinayeti çözmek için oluşturduğu ekip, bu süreçte bölgedeki 48 kamera görüntüsünü inceledi. Gelişken’e ait kredi kartından cinayet sonrası 3 kez para çekildiğini tespit eden jandarma, teknik ve fiziki takibin ardından şüpheliler İ.C., M.K., M.C. ve T.E’yi gözaltına aldı. Şüpheliler jandarmadaki ifadelerinde, alacak- verecek anlaşmazlığından cinayeti işlediklerini itiraf etti.

CESEDİ İKİ KEZ YAKMIŞLAR

Şüphelilerden M.C’nin yazdığı ‘Ölümün nefesi’ adlı kitaptaki gibi cinayeti işlediklerini anlatan şüpleliler, yakalanmamak için cesedi iki kez yaktıklarını kaydetti.

Jandarma ekipleri, M.C.’nin kendi yazdığı ve evinde yaptığı aramada bulunan kitabı da delil torbasına koyarak soruşturma dosyasına ekledi. 4 şüpheli, jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KİTAP, 1215 YILINI ANLATIYOR

Antalya’da Hulusi Gelişken cinayetinde esinlenilen, şüphelilerden M.C.’nin yazdığı ‘Ölümün nefesi’ adlı kitaptaki olaylar, 1215 yılında geçiyor. Kitabın internet üzerindeki tanıtımında ise şu bilgiler yer aldı:

“1215 yılının karanlık günlerinde büyük bir adanın ağaçlarla kaplı en uc kısmında yer alan ürpertici ruhban okulunda geçmektedir konu. Amacın rahipler ve din adamlarının yetiştirilmek olduğu yıkık dökük bu okulda, ardı ardına işlenen vahşice cinayetler bütün yüreklere korku salmaktadır. Aleksius ve Louis ismindeki iki genç arkadaşın cinayetleri çözme yolundaki uğraşları zaman zaman hayatlarını tehlikeye soksa da kendilerini talihsiz bir şekilde olayların içinde bulmaları katil olmadıklarını ispatlama yolunda sebep haline gelmektedir. Katillerin kimler olduğunu bulmaya çalıştığınız bu kitabı soluk soluğa okuyacaksınız. Okudukça farkında olmadan 1215 yılını yaşayacak, bu kitaba tutsak olacaksınız.”

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) –

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle