Hoşgeldiniz  

KIRMIZI BÜLTENLE ARANACAK

SEMİH KÖKEN | 14 Nisan 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya’da 500’e yakın kişiyi ev sahibi yapma vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla tutuklanıp elektronik kelepçe takılarak tahliye edilen, sonrasında ortadan kaybolan Ahmet Sakızoğlu, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranacak.

Antalya’da maket üzerinden ev satarak piyasayı dolandırdığı iddiasıyla 2013 yılı Mayıs ayında düzenlenen operasyonda, Sakızoğlu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sakızoğlu ile birlikte toplam 21 kişi gözaltına alındı. 500’ün üzerinde kişiyi ev vaadiyle dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Ahmet Sakızoğlu ile şirket çalışanı 20 kişi hakkında ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma ve dolandırıcılık yapmak’ suçlarından Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 14 ay cezaevinde kalan Ahmet Sakızoğlu, mağduriyetleri gidereceğini söylemesi üzerine geçen Ağustos ayında tutuksuz yargılanmak üzere elektronik kelepçe takılarak serbest bırakıldı.

27 YILLIK İSTİHBARATÇI

Antalya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, emlak çetesinin kurbanları arasında MİT mensubu, polis memuru ve bir travestinin de olduğu ortaya çıktı. Kendisinin 27 yıllık istihbaratçı olduğunu ve MİT’te görevli olduğunu söyleyen mağdurlardan R.A., 60 bin lira karşılığında anlaştığı daire projesinin peşinatı olarak 35 bin lirayı Sakızoğlu’nun şirket hesabına yatırdığını açıkladı. Ancak yaptığı araştırmada kendisine satılan daire projesinin bir polis memuruna da satıldığını öğrenince şirket müdürü Orhan E.’nin kendisine “Bir yanlışlık olmuş” diyerek atlattığını söyleyen R.A., “27 yıllık istihbaratçıyım. Beni de kandırdılar. Ben sanıkların hepsinin tutuklanmasını istiyorum” dedi.

TRAVESTİ ARABASIYLA 5 BİN LİRASINI KAPTIRDI

‘Hande’ lakaplı travesti A.C., kendisine Kızılarık Mahallesi’nde boş bir arsa gösterilerek buradan 1 oda 1 salon daire projesinin 35 bin liraya satıldığını söyledi. Bunun karşılığında peşinat olarak Çalışkan Emlak’a 15 bin liraya saydıkları bir otomobil ile 5 bin lira nakit para verdiğini belirten A.C., “Ben şirket çalışanlarından sanık Süleyman K. ile protokol yaptım. Bana satılan daire 8 ayda tamamlanacaktı. İnşaata bile başlanmadığı gibi bana sattıkları hayali daireyi başkalarına da satmışlar”  diye konuştu.

KAZAKİSTAN VATANDAŞININ 17 BİN DOLARI GİTTİ

Kazakistanlı Bolabeg D. ise kendisine boş bir arsa gösterilerek burada inşa edileceği söylenen binadan üç oda 1 salon dairenin 80 bin lira karşılığında satıldığını söyledi. Peşinat olarak 17 bin dolar verdiğini anlatan Bolabeg D., “Bize 8 ayda daireyi teslim edeceklerdi. Ben parayı şirket müdürü Orhan E.’ye verdim. İnşaata hiç başlanmadı. Mağdurların zararı giderilsin diye tahliye edilen sanıklar zararımızı karşılamadı” dedi.

PARALEL DEVLETTEN SÖZ ETMİŞLER

Güray F. adlı mağdur ise, 55 bin liraya anlaştıkları Esentepe Mahallesi’ndeki bir daire projesi için şirket müdürü Orhan E.’nin hesabına 29 bin 455 TL peşinat olarak havale gönderdiğini söyledi. Ancak bu daire projesinin gerçekleştirilmediğini belirten Güray F. şunları kaydetti:

“Sanıklar cezaevinde oldukları için mağduriyetleri gideremediklerini söyleyip, tahliye edilmeleri halinde çözeceklerini iddia etmişlerdi. Hepsi tahliye oldu ama sorunu çözmediler. Beni arayıp soran da olmadı. Ofislerine gittim. Bana paralel devletten bahsettiler.”

ALMANYA’DAKİ GİBİ SANMIŞ

Mağdurlardan gurbetçi Ahmet S. ise 90 bin lira peşinatla noterden bir daire projesinin satıldığını söyledi. Almanya’da noterden yapılan satışların devlet güvencesi altında olduğunu, Türkiye’de de öyle olduğunu sanarak satış protokolunu noterden yaptırdığını anlatan Ahmet S., “Sanıklardan Orhan E. bana hayali bir ev sattı. Bu hayali evi sadece bana değil, dört- beş kişiye daha satmışlar” diye konuştu.

Duruşmaya katılan sanıklar ise, firar eden patronları Ahmet Sakızoğlu’nu suçladı. Aynı daire projesinin birden fazla kişiye satılması konusunda Orhan E. ile muhasebeci Tüner Ç., tatmin edici açıklama yapamadı.

DURUŞMA ARASINDA ADLİYEDEN KAÇTI

Mahkeme ara karar için duruşmaya ara verdiğinde sanıklardan Hakan K.’nın adliyeden kaçtığı anlaşıldı. Tüm aramalara rağmen bulunamayan Hakan K. hakkında yakalama kararı verildi. Sakızoğlu gibi elektronik kelepçeyle tahliye edilen şirket müdürü Orhan E. ile tutuksuz yargılanan Tüner Ç.’nin yeniden tutuklanmasına karar veren mahkeme, 31 Mart günü kelepçeyi kırıp firar eden Ahmet Sakızoğlu’nun kırmızı bültenle aranması için Interpol’e yazı yazılmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle