Hoşgeldiniz  

Kırkpınar Güreşleri için Antalya’da tanıtım toplantısı

Semih Köken | 26 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kırkpınar Güreşleri için Antalya’da tanıtım toplantısı

EDİRNE’de bu yıl 655’incisi yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri Festivali’nin tanıtım toplantısı Antalya’da yapıldı.

Antalya Akra Barut Otel’de düzenlenen toplantıda, Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı katıldı. Yağlı Güreşin Olimpiyatı olarak kabul edilen, birinci olan pehlivanın Türkiye’nin başpehlivanı ilan edildiği festival, Edirne Belediye Başkanlığı organizasyonunda 18-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Güreşlerde 57’si başpehlivan olmak üzere toplamda 2000 pehlivan mücadele edecek.

Edirne Belediyesi Yağlı Güreş Koordinatörü İbrahim Doğan, Kırkpınar’ın UNESCO somut olmayan kültür mirası listesinde yer aldığını belirterek, festivalin bu yıl 11 ilde tanıtılacağını söyledi. Antalya’nın pehlivanlar diyarı olmasından dolayı ilk toplantıyı Antalya’da gerçekleştirdiklerini anlatan İbrahim Doğan, yarın saat 16.00’da Expo 2016 Antalya’da tanıtım amaçlı cazgır eşliğinde yağlı pehlivan güreşi gösterisi yapılacağını kaydetti.

Bu yıl Kırkpınar’ın geçmiş yıllara göre çok daha heyecanlı ve görkemli olmasını beklediklerini vurgulayan İbrahim Doğan, “Bu tanıtımlarla yağlı güreşlere fazla ilgi duymayan, Kırkpınar’ı bilmeyenlerin ilgisini çekmek istiyoruz. Umarım Kırkpınar bu yıl çok daha heyecanlı olur. Bilet fiyatlarında meclis kararıyla indirime gittik. Bilet fiyatları 50 ve 60 TL arasından değişecek. Bu yılki güreşlerde daha çok seyirci bekliyoruz. Özellikle Antalya’dan çok sayıda seyirci bekliyoruz” diye konuştu.

BAŞPEHLİVANA 40 BİN TL ÖDÜL

Güreşlerde yaklaşık 2 ton yağ tüketileceğini de aktaran İbrahim Doğan, başpehlivana 40 bin TL ödül verileceğini söyledi.

OSMAN AYNUR’UN DOPİNGLİ ÇIKTIĞI İDDİASI

Kırkpınar başpehlivanlarından Osman Aynur’un dopingli çıktığı sorusu üzerine İbrahim Doğan, “Osman Aynur’un doping konusu henüz netleşmedi. Doping sporda çağın hastalığı oldu. Kırkpınar’da dört dörtlük doping kontrolü yapıyoruz. Bizim millet olarak bu dopingi yenmemiz lazım. Özellikle ata sporumuzda dopingi gündemimizden çıkarmamız gerekiyor” diye yanıt verdi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Avcı da herkesi festivale davet etti. Kırkpınar tanıtım toplantıları Antalya’dan sonra İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa ve Burdur’da yapılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle