Hoşgeldiniz  

Kepez’de 3 mahalleye ’emsal’ müjdesi

Semih Köken | 12 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Kepez’de 3 mahalleye ’emsal’ müjdesi

KEPEZ ilçesinin Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yaşanan emsal adaletsizliği tarihe karışıyor. İmar revizyonuyla mahallelerinin doğusunda inşaat emsal değeri 0.40’dan 0.60’a çıkarılıyor.

Aynı bölgedeki Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinde yıllardır iki farklı emsal değeri sorunu yaşanıyordu. Mahallelerinin batısında 0.60 olan emsal, doğu kısmında ise 0.40’dı. Tapu problemi çözülen bölgenin batısında imara uygun modern konutlar inşa edilirken, düşük emsal değerinden dolayı doğu yakasında gecekonduların yerine modern konutlar yapılamıyordu.

Emsal adaletsizliğini yaşayan 50 bine yakın kişi, Başkan Hakan Tütüncü’den bu sorunun çözümünü talep etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in desteği ile 3 mahallenin bir kısmında 30 yıla yakın yaşanan emsal adaletsizliği sorununu çözüme kavuşturuluyor.

EMSAL 0.40’DAN 0.60’A ÇIKARILIYOR

3 mahallede yaşanan ’emsal farkı haksızlığını gidermek için imar planı revizyonu hazırlandı. İmar revizyonuyla, emsali 0.40 ve kullanımı turizm konut alanı olarak eski Antalya Belediyesi döneminde planlanan Düden Çayı’na yakın bölgelerin emsali 0.60 olarak yeniden düzenleniyor.

Baraj, Beşkonaklılar ve Göksu mahallelerinin bir kısmını kapsayan ve 0.40 emsali 0.60’a çıkaran 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu, Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Haziran ayı olağan toplantısında görüşülerek, kabul edildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle