Hoşgeldiniz  

KEMİAD BAŞKANI ÖZGÜR KURGA ‘KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ!’

Semih Köken | 06 Eylül 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

KEMİAD BAŞKANI ÖZGÜR KURGA ‘KRİZİ FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ!’

KEMİAD Başkanı Özgür Kurga TRT Antalya Radyosunda canlı yayın yayına katıldı

KEMİAD ( Kemer Turizmcileri ve İş Adamları Derneği ) Başkanı Özgür Kurga, TRT Antalya Radyosu tarafından gerçekleştirilen “Akdeniz’in Sesi” programında yer alan Turizm Bölümünün konuğu oldu.

Özgür Kurga programda kısa bir süre önce Başkanlığa geldikten sonra yönetim Kurulu ile birlikte aldıkları kararlar sonrasında yapmayı planladıkları çalışmaları ve Kemer’in turizmde geldiği son durumu değerlendirdi. Kemer’de öncelikli olarak bölgenin bir ticari envanterinin çıkarılması amacı ile bir çalışma başlattıklarını ifade den Kurga, bu envanterin gelecekte faydalanılacak önemli bir arşiv niteliği taşıyacağını ve Kemer’e yatırım yapacaklara da bir kaynak olacağını söyledi.

Krizi fırsata çevirmeliyiz!

Kemer bölgesinde gün yüzüne çıkmayı bekleyen tarihi alanların ayağa kaldırılması ve restorasyonları konusunda da çalışmalar içerisinde olduklarını ifade eden Kurga, Kemer’in 100 bin yatağı ile her yıl yaklaşık iki buçuk üç milyona yakın turiste ev sahipliği yaptığına da dikkat çekti. Turizmde bu yıl oldukça sıkıntılı bir dönem geçirdiklerini de ifade eden Kurga, “ Bu yıl oldukça sıkıntılı bir yıl geçiriyoruz. Ancak bu sıkıntılı yılın biz bir fırsat olacağını da düşünüyoruz. Bölgemizde diğer STK’lar ticari firmalar ve faaliyet gösteren birçok kuruluş ile bu krizi fırsata çevirebilmek amacıyla işbirliği içerisindeyiz.  Bu arada kış ayları içerisinde başta esnaflarımız olmak üzere eğitim çalışmaları planlıyoruz” dedi.

Bayram boyunca Kemer dolu…

Son dönem Rusya ile yaşanan gelişmeleri de değerlendiren KEMİAD Başkanı Özgür Kurga, “ Geçen hafta itibarı ile charter uçuşlarının da başlaması ile Rusya ile yaşanan gerginlik ve olumsuz ilişkiler de artık son bulmuş oldu. Artık Rusya ile eski günlerimize dönmüş bulunmaktayız. Bayram Kemer için oldukça iyi geçecek. Aldığımız son bilgilere göre bayram boyunca otellerimiz dolu. Bayramdan sonra da açılan charter uçuşları ile bu doluluğun devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Antalyalıları kışında Kemer’i yaşamaları için Kemer’e davet ediyoruz!

Özgür Kurga, Antalya iler Kemer arasının son yapılan duble yol çalışmaları daha da kısaldığını belirterek, “ Bölgemiz Antalya’ya yakınlığı ile artık 20 dakikalık bir yol haline geldi. Kemerimize sadece yazın Mayıs-Ekim arası değil kışın da bekliyoruz. Kemer aslında kışın da gezilebilecek ve tatil yapılabilecek bir kent. Tüm Antalyalıları kışında Kemer’i yaşamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle