Hoşgeldiniz  

KEMER’E SUALTI MÜZESİ GELİYOR

Semih Köken | 14 Ekim 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, Side’ye kurulan sualtı müzesinin, Kemer ilçesine de kurulacağının müjdesini verdi.
Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi’nin 31. Meclis Toplantısı Su-İs Otel’de gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan DTO Antalya Şube Başkanı İnanç Kendiroğlu, Side Sualtı Müzesi’nin tam anlamıyla faaliyete girdiğini belirtti.
Müzenin tarihi Side’de 1 mil açıkta 12, 18, 24 metre derinlik olmak üzere heykeller yerleştirilerek oluşturulduğunu aktaran Kendiroğlu, “Amatör, yarı amatör ve profesyonel dalgıçlara hizmet vermek amacıyla kuruldu. Farklı derinliklerde heykeller yerleştirildi. Şu an dalışa açık. Oldukça talep görüyor. Resmi açılışını yapmadık. Ay sonunda 28 veya 30 Ekim’de resmi açılış yapılacak. Seneye Kemer ve diğer ilçelerde yangınlaştırmayı hedefliyoruz. Kemer Sualtı Müzesi’nin bütçesi hazır. Alanya ve 3 ağızdan teklifler var. Oda olarak gereken çalışmalarını yapacağız” dedi.
“BALIKÇI BARINAĞI YAŞAM ALANI OLACAK”
Kendiroğlu, balıkçı kooperatifleri için prefabrik binalarının yapıldığını ve teslimine başladıklarını kaydetti.
Barınakta çekek hizmeti verilmeye başlandığını kaydeden Kendiroğlu, “Rüzgara göre tekneler kıyıya çıkarılmış. Kazalar yaşanmasın diye dizilmiş. Bizim için sezon yazın denizde kışın karada devam ediyor. Balıkçı barınağı çok güzel bir yaşam alanı haline gelecek. Balıkçı barınağı, içinde hipermarketi, balık marketleri ve restorasyona kadar değişik bir kompozisyonla güzel bir hale gelecek. Kartlı girişlerinden elektik suya kadar her şey bağlanacak. Marinadan aldığı tüm hizmeti vatandaşımız alacak” diye konuştu.
Kendiroğlu, barınağı kullananlardan çıkan atıkların geri dönüşüm alanlarına bırakılmasını belirtti.
Toplantıya Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle