Hoşgeldiniz  

Kemer’deki Asansörlerin Kontrol ve Bakım Protokolü İmzalandı

Semih Köken | 16 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer Belediyesi ALİMENT İl Temsilciliği arasında asansörlerin kontrol ve bakım protokolü Başkan Gül’ün makamında imzalandı. Başkanlık makamındaki imza törenine Başkan Yardımcısı Nuray Minta da katıldı.
Ocak.2016 tarihi itibarı ile yürürlüğe girecek olan, Kemer Belediyesi sınırları içerisindeki yapıların asansörlerin yıllık periyodik kontrolleri hakkında, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile ALİMENT CERTIFICATION Akdeniz Bölge Temsilcisi Vecihe Zaman arasında bir protokol imzalandı.
24 Haziran 2015 tarihli, 29396 Sayılı Resmi Gazete’de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan ”Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” gereğince asansörün güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığını tespit etmek için Kemer Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin muayeneleri ALİMENT CERTIFICATION tarafından yapılacak.
Başkan Mustafa Gül yaptığı açıklamada; Protokol ile ilgili çalışmaların Kanunun Resmi gazetede yayınlanmasından sonra başlanıldığına işaret ederek, “ Bugün Kemer Belediyesi olarak Aliment Mühendislik Antalya İl Temsilciliği ile aramızda hem mevcut asansörlerin yıllık periyodik kontrol ve bakımı, hem de bundan sonra yapılacak yeni binaların asansörlerinin tescili için protokol imzaladık. Bu protokole göre, Kemer Belediyesi olarak ilçemiz sınırlarındaki tüm asansörlerin kontrol ve bakımlarını, Aliment Mühendislik Antalya İl Temsilciliği yapacak. Kemer Belediyesi olarak bizde devamlı olarak kontrol edeceğiz” dedi.
Protokol ile Kemer Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapılardaki tüm asansörlerin can ve mal güvenliği yönünden uygunluğunun tespitine ilişkin yürürlükteki bakım ve ilgili standartlar kapsamında yıl içerisinde bir kez muayene edilmesi ve raporlanması istenecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle