Hoşgeldiniz  

Kemer’de yuvadan çıkan caretta carettalar denizle buluştu

Semih Köken | 29 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’de yuvadan çıkan caretta carettalar denizle buluştu

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’ndeki yuvadan çıkan caretta caretta yavruları denizle buluştu. Tatilciler yavruların yolculuğunu ilgiyle izlerken, cep telefonlarıyla da görüntülemeye çalıştı.

Kemer’e bağlı Kiriş Mahallesi’ndeki Limak Limra Otel’in sahiline mayıs ayında çıkan caretta caretta, yumurtalarını bıraktı. Daha sonra Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi görevlileri tarafından korumaya alınan yuvadan kendi imkanlarıyla çıkan yavrular denizle buluşurken, bugün yuvada yavru olup olmadığı görevlilerce kontrol için açıldı. Kemer Belediyesi’nde görevli veteriner hekim Fevzi Uzun eşliğinde açılan yuvadan 10 canlı yavru ile 4 dölsüz, 9 erken embriyo, 17 geç embriyo ve 37 boş yumurta çıkarıldı. Son yavrularla birlikte yuvadan çıkarılan canlı yavru sayısının 47 olduğu belirtildi.

Görevliler yardımıyla yuvadan çıkarılan caretta caretta yavruları denizle buluştu. Yuvanın çevresinde toplanan yerli ve yabancı tatilciler de yavru deniz kaplumbağalarının yolculuğunu ilgiyle izledi. Bazı tatilciler cep telefonlarıyla yavruların denize ulaşma mücadelesini görüntüledi.

143 YUVA TESPİT EDİLDİ

Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme ve İşletme Kooperatifi Başkanı Bayram Kütle, Kemer genelinde bu yıl 143 caretta caretta yuvası tespit edildiğini söyledi. Yaklaşık 20 yıldır caretta carettaları koruma işinde gönüllü çalıştığını aktaran Bayram Kütle, ilk defa bu yıl bu kadar çok yuva gördüğünü ve bu sayının bir rekor olduğunu kaydetti. Yuva sayısının bu kadar çok olmasını kriz nedeniyle sahillerin sakin olmasına bağlayan bayram Kütle, daha çok caretta carettanın sahillere yumurtlaması ve yavruların denize ulaşması için geceleri sahillerin boş bırakılması gerektiğini vurguladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle