Hoşgeldiniz  

Kemer’de Tanıtım Atağı Hızlandı

Semih Köken | 25 Ocak 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Turizm, Yaşam A- A+

Kemer’de belediye ve turizmciler tanıtım çalışmalarına hız verdi. Hollanda ve Avusturya’daki fuarların ardından İstanbul’daki EMITT Fuarı’nda kurulacak stantta iç piyasaya yönelik tanıtım yapılacak.

Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül, İstanbul’daki saldırı nedeniyle Hollanda’daki fuarın üzücü başladığını belirterek, acentelerle yaptıkları görüşmelerde özellikle Avrupa pazarında Türkiye ile ilgili güven algısında gerileme olduğunu ve ‘güvensiz ülke’ algısı oluştuğunu aktardı. Bakanlığın tanıtımlarını bu yönde artıracağını anlatan Tayyar Gül, konaklama sektörü olarak bölgesel anlamda gereken adımları atmaya çalıştıklarını vurguladı. Konaklama sektörünün hükümet tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkati çeken Tayyar Gül, bu konuda geç kalınmamasını istedi.
BAŞKAN GÜL’ÜN ÖNERİSİNE DESTEK
Bu sezon özellikle iç piyasanın daha büyük önem kazandığını kaydeden Tayyar Gül, EMITT Fuarı’nda hiç olmadığı kadar etkili bir Kemer göstereceklerine dikkati çekti. Terörün dini, dili, ırkı olmadığının altını çizen Tayyar Gül, İstanbul’daki saldırıda yaşamını yitiren Alman turistlerin ailelerine ömürboyu tatil sözü veren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’ün de arkasında olduklarını vurguladı. Tayyar Gül, “Kemer bölgesi olarak, bu üzücü hadiseden dolayı ülkemizin kaybetmiş olduğu imajı, hangi ülke olursa olsun, bu Almanya olur, İngiltere olur ya da başka bir ülke olur hiç fark etmez, bu üzücü olaydan sonra hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın, birinci derece yakınlarını Kemer’de ağırlamaktan büyük onur duyarız. Bu Türk turizmi için atılacak önemli bir adımdır. Bundan sonra da benzer çalışmaları otelciler olarak destelemeye hazırız” diye konuştu.
‘TALİHSİZ BİR OLAY YAŞANDI’
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül de Hollanda Fuarı’na herkesin çok iyi hazırlandığını belirtirken, İstanbul’da talihsiz bir olay yaşandığını söyledi. İlk anda yabancıların bundan haberi olmadığını aktaran Mustafa Gül, ancak turizmciler, uçak firmaları ve seyahat acentelerinde büyük bir burukluk olduğunu vurguladı. Hem Almanya hem de Türkiye’nin açıklamalarından sonra iki tarafta da rahatlama olduğunu anlatan Mustafa Gül, “Fuar alanını ziyaret edenlere bakıldığı zaman büyük bir ilgi vardı” dedi.
‘VİYANA’DA İYİ İLGİ VARDI’
Hollandalı turist sayısında geçen yıl yüzde 37 artış yaşandığına dikkati çeken Başkan Gül, “Bu sene inşallah yapmış olduğumuz faaliyetler ve çalışmalarla fuarda yapmış olduğumuz görüşmelerle birlikte daha olumlu bir hale gelecek. 14’ünde Viyana’da fuar açılışı vardı ve oraya katıldık. Orada da fuara olan ilgi mükemmeldi. Orası çok büyük bir fuar değildi. Viyana zaten 8 milyon nüfusu olan ve İstanbul’un yarısı kadar olan bir şehir gibi bir ülke. Ona rağmen iyi bir ilgi vardı” diye konuştu.
‘BU YIL 25 FUARA KATILACAĞIZ’
Belediye olarak bu yıl 25 turizm fuarına katılacaklarını aktaran Başkan Gül, şöyle dedi:
“Her sene çok önem veriyorduk EMITT Fuarı’na. Orada 5 yıldır canlı yayın yapıyoruz. Bu sene yine canlı yapacağız ve Türkiye’nin önemli sanatçılarını Kemer standına getireceğiz. Kemerimizin portakalını, limonunu, narını oraya götüreceğiz. Kemer olarak bu sene tam anlamıyla EMITT Fuarı’na çıkartma yapmayı düşünüyoruz. Ondan sonra da şubat ayının 10’undan itibaren nisan ayının ortasına kadar da Kemer Belediyesi olarak 25 tane fuara katılmış olacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle