Hoşgeldiniz  

Kemer’de orman yangına topyekun müdahale

SEMİH KÖKEN | 19 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’de orman yangına topyekun müdahale

Kemer de çıkan orman yangını, jandarma, belediye, itfaiye, orman ve otel personelinden oluşan 100 kişilik ekip tarafından tırmık ve küreklerle müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Kemer’e bağlı Tekirova Mahallesi’nde Phaselis Antik Kenti karşısındaki Cuma Yeri mevkisindeki ormanlık alanda saat 12.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Dumanı gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Tekirova Jandarma Karakolu ekipleri gitti. Ardından olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü ile Kemer Belediyesi’ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Arazinin sarp olması nedeniyle araçların giremediği yangın bölgesine yaya halde ulaşan ekiplere bölgede bulunan 3 otelin genel müdürleri ve personeli de destek verdi.

100 KİŞİ MÜDAHALE ETTİ

Yaklaşık 100 kişilik ekip tırmık ve küreklerle yangına müdahale ederken, birbirine eklenen itfaiye hortumlarıyla da metrelerce uzaklıktaki yangın noktasına su taşındı. Yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olduğu tahmin edilen yangın ekiplerin zorlu çalışması sonucu kontrol altına alınabildi. Söndürme çalışmaları süren yangına havadan ise müdahale yapılmadı.

‘ACİL ŞEKİLDE YANGIN YERİNE ULAŞTIK’

Club Hotel Phaselis Rose Otel Genel Müdürü Şinasi Gürocak, “Dumanı görünce ekibi toparladım yaklaşık 20 kişi, kürekler ve tırmıklarla beraber. Bölge bizim, hemen acil bir şekilde yangın yerine ulaştık. Yardım ediyoruz, yangına müdahale ediyoruz” dedi.

‘YANGININ BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİK’

Güral Premier Tekirova Genel Müdürü Levent Toper de, “Komutanımız haber verdi. Phaselis’in karşı tarafındaki alanda yangın olduğuna dair. 12 kişilik ekibimizle hemen yangın yerine geldik. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, tabi ki çok üzücü. Yangının büyümesini önledik. Şu an soğutma çalışmaları yapılıyor. Hepimize geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız” diye konuştu.

‘ORMANLAR BİZİM, VATAN BİZİM’

Rixos Premium Tekirova Genel Müdürü Faruk Karaca da “Komutanımız bilgi verdi, dağ tarafında yangın olduğunu söyledi. Bu ormanlar bizim, bu vatan bizim. Her zaman, her yerde, bütün ekibimizle bu tarz olaylarda görev alacağımızı herkese bildirmek istedik. Onun için geldik” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle