Hoşgeldiniz  

Kemer’de Öğrencilerin Bisiklet Sevinci Devam Ediyor

Semih Köken | 17 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’de Öğrencilerin Bisiklet Sevinci Devam Ediyor

Sosyal Belediyecilikte her zaman devrim yapan Kemer Belediyesi, öğrencilere bisiklet dağıtmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda Mustafa Rüştü Tuncer, Kuzdere Hacı Mehmet Saygan, Göynük Ortaokulu, Çamyuva Rukiye Koç ve bu gün de Tekirova Halit Narin Ortaokulu 6,7 ve 8’inci sınıfa 116 toplamda ise 850 öğrenciye bisiklet hediye etti.
Tekirova Halit Narin Ortaokulunda yapılan bisiklet dağıtım törenine Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Başkan Yardımcıları, Ahmet Can, Kemal Yüksel Semih Top ve Nuray Minta, Kemer Belediyesi Daire Müdürleri okul yönetimi, öğretmenler, öğrencilerin yanı sıra veliler de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Ali Yıldız; Kemer belediyesi Okulumuzun bahçe düzenlemesi, boya badana, İlkokul sınıflarımızın tüm oturma guruplarını yenilerken öğretmenlerimize de yeni bir Öğretmenler odası kazandırdı. Bu gün ise burada çocuklarımızın daha sağlık bir nesil yetişebilmesi için yaklaşık 116 öğrencimize bisiklet dağıtıyor. Öğrencilerimiz adına ve şahsım olarak başta Kemer belediye Başkanı Sayın Mustafa Gül olmak üzere belediye çalışanlarına teşekkür ederim. Dedi

Alkışlar arasında kürsüye gelen Başkan Mustafa Gül; Kemer Belediyemizin sosyal anlamda başlatmış olduğu projelerinden biri olan “Bisiklet Dağıtımı” devam ediyoruz. Kemer belediyesi olaraktan 2009 yılından itibaren Kemer’deki okullarımıza müthiş şekilde destek veriyoruz diye sözlerine devam edenBaşkan Gül; 2014 mart ayından sonra büyükşehir yasasıyla beraber birleştirilen Kemerimizin içerisindeki Beldibi’nden Çıralıya kadar olan alanın içerisinde tüm okullarımızı resmi kurumlarımızı Kemer belediyesi Türkiye’de ve dünyada eşi görülmemiş bir şekilde destek veriyoruz.
Geçen yıl baktığımız zaman sadece okullarımızın boya, badana ve çocuklarımıza almış olduğumuz ihtiyaçları ve vermiş olduğumuz desteklerde harcamış olduğumuz para yaklaşık 3 Milyon civarında bir parayı harcamışız .Yani nerdeyse bütçemizin yüzde 5’ni okullara yatırım yapmışız.
Neye yatırım yapıyoruz diye sözlerine devam den Başkan Gül “geleceğe, çocuklarımıza ve insana yatırım yapıyoruz” Çünkü onlar bizim geleceklerimiz bir gün bu mikrofonu elinde olacak olan belki kemeri idare edecek çocuklardan biri onların içerisinden çıkacak meclis üyesi olacak muhtar olacak belki daha yüksek yerlere gidecekler biz onların enerjilerini en iyi şekilde harcayabilmeleri için destek oluyoruz. Bizler bir arkadaş gibi onların yanında olmasını gelecekte hem sağlık açısından hem düşünce hem fizik açısından onlara katkı sağlayacağını düşünerek yatırımlarımızı yapıyoruz.
Bunları dağıtırken sen şu ildensin sen bu ildensin sen şu partidensin sen bu partidensin diye ayrım etmiyoruz. Burda görüldüğü gibi bize okulumuzun verdiği liste 116 tane 6,7 ve 8. Sınıfa giden öğrencilerimiz var bunların bisikletlerini vereceğiz. Sezon başında 5. Sınıfa giden arkadaşlarımıza tabletlerini verdik önümüzdeki Eylül ayında şuan 5. Sınıfa giden arkadaşlarımız bisiklet alacak ama şimdi 4. Sınıfa geçen arkadaşlarımız onlarda tabletlerini alacak. Dedi
Kemer belediyesinin idaresinde bulunduğumuz sürece çocuklar hem teknolojiyle barışık olacaklar, Kemer belediyesi de onlara teknolojik desteğini yerinde getirecek ama bunun yanında da onların enerjisini üzerindeki enerjiyi alıp düzgün bir şekilde harcamalarını katkı sağlamak için bisiklet dağıtmaya devam edeceğiz.
Özellikle Tekirova halkı böyle şeylere çok alışkın değil ama artık Tekirova halkının alıştığınızı düşünüyoruz burada hepimiz bir aile olduk Tekirova da yaşayanlar bir aile oldu herkes birbirine rahatlıkla gidip gelebilen bir ortama alıştı. Çocuklar birbiriyle konuşabilmeye başladılar bizim için en büyük kazanç bu bisikletlerin dağıtımından bile en fazla kazanç Tekirova’daki halkın birbiriyle kucaklaşması birbirlerini ziyaret etmesi. Bayramını özel gününü düğününü paylaşması bizim için çok önemliydi artık Tekirova’da bunlar yaşanıyor. Biz göreve geldikten sonra önce bunu başardığımızı düşünüyoruz gerisi bizim için teferruattır. Kemer belediyesi bunları yapmaya devam edecek.
Bu gün burada 116 öğrencimize bisiklet dağıtıyoruz hepinize bu bisiklet hayırlı olsun sağlıklı bir şekilde binmezini temenni ederim diyerek son cümlesini de “Ne Mutlu Türküm” diyerek tamamladı.
Başkan Mustafa Gül’e teşekkür eden öğrenciler ve veliler birlikte günün anısına hatıra fotoğraf çektirdiler.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle