Hoşgeldiniz  

Kemerde Muhteşem Demokrasi Konvoyu

Semih Köken | 30 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemerde Muhteşem Demokrasi Konvoyu


Kemer’de Yüzlerce araç, Kemer cadde ve sokaklarında Türk bayrakları ile demokrasi turu attı.
Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, konvoya katılan vatandaşlara Demokrasiye sahip çıktıkları için bir kez daha teşekkür etti. Hepimiz Milli İradeye sahip çıkmak için meydanlardayız. Dedi
Darbe girişimine tepki gösteren ve Kemer Belediyesinin düzenlediği ”Demokrasi ve Milli İrademize Sahip Çıkıyor, Demokrasi Şenliğinde Buluşuyoruz” sloganıyla yola çıkan yüzlerce araçtan oluşan konvoy, Kuzdere Mahallesinden başlayarak, Aslanbucak, Dörtyol Bulvarı, Atatürk Caddesi ve Deniz Caddesinde son buldu.
Daha önceden hazırlanan program çerçevesinde Kemer Belediyesi- Aura Kulüp tarafından ortaklaşa düzenlenen “Demokrasi Şöleni” Aura Kulüpte düzenlendi. Kulüp önünde dağıtılan Türk bayrağı ve tişörtle kulübe giren vatandaşlar kulüpte muhteşem bir görüntü sergilediler.
Programa, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, eşi Neşe Gül, Başkan Yardımcıları Ahmet Can, Kemal Yüksel, Semih Top ve Nuray Minta, Kemer Belediyesi Meclis Üyeleri Recep Yılmaz ve Özcan Çeliktaş ve binlerce vatandaş katıldı.
10 yıl marşımız ile sahneye çıkan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, konvoya katılan vatandaşlara Demokrasiye sahip çıktıkları için bir kez daha teşekkür etti. Hepimiz Milli İradeye sahip çıkmak için meydanlardayız diye sözlerine devam eden Başkan Gül; “ her şeyin hazır olduğu ve coşku ile kutlayabileceğimiz bir yer olmasını istediğimiz için burayı seçtik dedi. Başkan Mustafa Gül; “Zaten biliyorsunuz, son 10-15 gündür her yerde demokrasi şehitlerimiz ve yaşananları dile getiriliyor. Ama artık o kendini bilmez insanlara karşı eğlenmemizin de onlara karşı bir ders olabileceğini, hepimizin birer Cumhuriyet çocuğu olduğumuzu ve Türk Bayrağına her zaman sahip çıktığımızı göstermek istedik. Tabii çok üzücü bir olayı yaşadık. Ne olduğunu bilmeden yaklaşık 22:00, 22:30 gibi televizyonları açtık. Aynı günde biliyorsunuz Kemer’de Solo Türk gösterisi vardı. Onlarında o gün gecikmeli olarak uçmasından da biraz kuşkulanmıştık. Ama böyle bir olaya maruz kaldık. Türk halkı Dünya ya çok önemli ve büyük bir ders verdiler. Artık Türkiye Cumhuriyetinde askeri bir darbenin, bir ihtilalin olmayacağını bütün dünyaya bir örnek olarak gösterdiler. Cumhurbaşkanımızın ve belki de en önemlisi Meclis Başkanımız, meclisi açtılar. Grubu bulunan siyasi partilerimiz tanklar, toplar meclisimize bomba atarken her siyasi partiden milletvekillerimiz ve meclis başkanımız bombalar yağarken, Atamızın kurmuş olduğu bu meclisi kapattırmamak için çok büyük mücadele verdiler. Biz 2010 yılında çıktığımız zaman Abdullah Öcalan neyse Fethullah Gülende odur dediğimizde 2 gün nezarette gözaltında tutuldum ve belediyemizi de büyük bir baskı altına almışlardı. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Hiçbir hain ezan sesimizi dindiremeyecek, hiçbir hain İstiklal Marşımızı susturamayacak, hiçbir hain göklerden bayrağımızı indiremeyecek, hiçbir hain ülkemizin bir santim toprağı alamayacak. Hiçbir hain bizim özgürce camiye gidebilmemizi, eglenceye gidebilmemizi özgürce sağlayan bu Cumhuriyetimizi hiç kimse yok edemeyecek. Gül ayrıca, 15 Temmuz’da şehit olanlarla ilgili olarak kendilerini rahmet ile anarken, Kemer’de de 15 Temmuz Şehitlerini anmak için bir noktaya isim verileceğini söyledi. Gül’ün konuşmasının ardından tekrar çalınan 10’uncu Yıl Marşı’nın ardından okunan İstiklal Marşı ile “Demokrasi Şöleni” son buldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle