Hoşgeldiniz  

Kemer’de diyaliz merkezi tatilcileri hizmet veriyor

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

Kemer’de diyaliz merkezi tatilcileri hizmet veriyor

KEMER Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren diyaliz merkezi, ilçedeki hastaların yanı sıra tatile gelen hastalara da hizmet veriyor.

KEMER DEVLET HASTANESI BUNYESINDE FAALIYET GOSTEREN DIYALIZ MERKEZI, ILCEDEKI HASTALARIN YANI SIRA TATILE GELEN HASTALARA DA HIZMET VERIYOR.(FOTO:KEMER-DHA)
Kemer Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi sorumlusu Dr. Feray Tur, 2015 yılında açılan merkezin, 6 yatak kapasiteli olduğunu söyledi. Kayıtlı 8 hastanın haftada 3 gün olmak üzere 4 saatlik seanslar halinde diyaliz tedavisi gördüğünü ifade eden Dr. Tur, merkezde iki diyaliz teknikerimiz, bir şoför ve yardımcı personelle görev yaptıklarını kaydetti. Diyaliz hastalarının servisle evlerinden alınarak tedavi sonrasında yeniden evlerine bırakıldığını vurgulayan Dr. Tur, yaz döneminde ilçede tatil yapan hastalara da tedavi verildiğine değindi.

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Çiftçi ise hayırseverler tarafından donanımı yapılan diyaliz merkezinin gerek ilçede yaşayan böbrek hastalarına, gerek tatile gelen turistlere, gerekse sezonluk gelen yazlıkçıların diyaliz ihtiyacını karşıladığını aktardı.

Merkezde tedavi gören 41 yaşındaki Fatma Tosun da 2012 yılından beri diyaliz tedavisi gördüğünü söyledi. Daha önce diyaliz için Finike’ye gittiğini aktaran Tosun, “Kemer Devlet Hastanesi’nde merkezinin hizmete girmesiyle tedavimi burada sürdürüyorum. Merkezin açılması büyük kolaylık sağladı” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle