Hoşgeldiniz  

Kemer’de cankurtaran adaylarına eğitim veriliyor

Semih Köken | 14 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Kemer’de cankurtaran adaylarına eğitim veriliyor

Kemer merkezdeki Ayışığı Koyu’nda cankurtaran olmak isteyen adaylara Akdeniz Cankurtarma Merkezi ve Turizm Eğitim Merkezi (TÜREM) işbirliği ile eğitim veriliyor. 5 gün sürecek eğitimlerde cankurtaran adayları, suni teneffüs, boğulan şahsa denizde müdahale ve yüzme konuları hakkında bilgilendiriliyor.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESI'NDE CANKURTARAN ADAYLARINA EGITIM VERILIYOR.(FOTO:KEMER-DHA)
Eğitimlerle ilgili olarak açıklama yapan Akdeniz Cankurtarma Merkezi sahibi Adnan Büyük, yaz sezonuna 10 cankurtaran adayı ile başladıklarını belirterek, 3 kişinin iyi yüzme bilmediği için bu sayıyı 7’ye düşürdüklerini söyledi. Cankurtaran olmaya hak kazanan adayların bazılarını otellerde çalıştığını, bazılarının da kendilerinin iş bulacağını aktaran Adnan Büyük, “Cankurtaranın önemini her geçen sene daha fazla anlıyoruz. Her sene zaten Kemer’de cankurtaran yarışması yapıyoruz. Belki yansımıyor ama çok sayıda boğulma vakaları var. Tam rakam vermek istemiyorum ama geçen sene ağustosta trafik kazalarından sonra en fazla ölüm olayı boğulmalarda yaşanmış” dedi.

Amaçlarının hayat kurtarmak olduğunu vurgulayan Adnan Büyük, “Önemli olan denizden zevk almak. Kursa katılan adayların en az 18 yaşını doldurması, en az ilkokul mezunu olması ve iyi derecede yüzme bilmesi gerekiyor. İlk önce teorik olarak dersler veriyoruz. Daha sonra havuz ve deniz çalışmaları yapıyoruz. Herkesin şunu anlaması lazım; cankurtaran olabilmek için iyi derecede yüzme bilmesi gerekiyor. Çünkü denizde başka bir insanla da uğraşmak zorunda kalacak” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle